Skip to content
Politică

Ministrul Sănătății avertizează: Este cazul ca oamenii să se vaccineze. Sezonul gripei se va prelungi!

vaccin

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, vine cu o avertizare de ultimă oră, în contextul în care bilanțul victimelor făcute de gripă crește de la o oră la alta.

”Am avut o întâlnire informală cu principalii lideri ai sindicatelor. Un schimb de păreri. Când discutam cu domnul de la Meridian, eu răspundeam la o întrebare și am obsrevat ceva. Norocul nostru că doi medici de urgență erau cu noi. Era cunoscut cu probleme medicale anterioare. Discuția a fost agreabilă, nimeni nu se aștepta la așa ceva. Ambulanța cred că a ajuns mai repede de 10 minute. Nu pot să vă spun exact, că noi mutam mobila pentru a face loc echipajelor de urgență”, a declarat Sorina Pintea, la postul de televiziune Realitatea TV.

Este cazul ca oamenii să se vaccineze, spune ministrul, precizând că acest sezon al gripei se va prelungi până în luna aprilie.

”Sunem încă în faza de prognoză, nu avem încă epidemie. Precauție maximă”, a mai spus ea

Ultimele patru victime ale gripei sunt un bărbat de 67 de ani din Bihor, o femeie de 63 de ani din Arad, un bărbat în vârstă de 48 de ani din Iaşi şi un alt bărbat în vârstă de 65 de ani din Călăraşi. Bărbatul din Iaşi era internat la Institutul Regional de Oncologie din cu leucemie, iar de două săptămâni se afla la Terapie Intensivă. Spitalul este în carantină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *