Skip to content
Politică

Ministrul Sănătății, despre epidemia de Ebola: Nu trebuie confundați cei monitorizați cu suspecții

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a declarat, vineri, la Găești, că monitorizarea Ebola continuă, dar că nu trebuie confundați cei monitorizați cu suspecții, în cazul maladiei. Totodată, Bănicioiu a subliniat că, în cazul apariției oricărei suspiciuni a acestei boli, în România, ministerul va informa, în cel mai scurt timp posibil, cetățenii, Agerpres.

Monitorizarea Ebola merge în continuare înainte, respectăm toate procedurile. Sunt toți cei care vin din zona de focar, intră sub monitorizare. Am văzut tot felul de știri de genul acesta, nu confundați suspecții cu cei monitorizați. E o diferență foarte mare și atunci când dați informația către public să dați informația corectă”, a declarat ministrul Sănătății.

Întrebat, însă, despre numărul celor monitorizați, ministrul Sănătății a afirmat că este apropiat de cel relatat în presă.

Avem o cifră exactă a celor monitorizați. Nu am vrut să o comunicăm, deși ați aflat-o și deși i-ați tot întrebat pe medici, ceea ce spuneți dumneavoastră este aproape de realitate, dar nu vrem să se creeze, nu știu, o anumită isterie în a-i monitoriza și dumneavoastră. Lăsați să îi monitorizeze doar Direcțiile de Sănătate Publică. Noi vă vom informa imediat, dacă situația se schimbă. În momentul de față nu avem astfel de informații’‘, a explicat Nicolae Bănicioiu.

Ministrul Sănătății a efectuat, vineri, o vizită în Dâmbovița, unde a mers la Sanatoriul Moroieni, iar apoi a inaugurat clădirea ambulatoriului Spitalului Găești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *