Skip to content
Politică

Ministrul Sănătății, despre propunerile de modificare a Legii antifumat : Am încredere că….

Noul ministru al Sănptății, Vlad Voiculescu, acomentat pe marginea propunerile de modificare a Legii antifumat.
Astfel, Voiculescu a declarat luni referindu-se la propunerile de amendare a Legii privind fumatul in spatiile publice ca are incredere ca Parlamentul va lua decizia „corecta” si va face tot ce ii sta in putere pentru a sustine rolul preventiei pentru sanatate.

(…) Foarte important este ca suntem aici pentru a recunoaste meritele catorva dintre noi care au promovat interzicerea fumatului in spatii publice. (…) Ce vedeti astazi aici este intruchiparea democratiei participative, intelegand prin asta participarea activa a societatii civile mai ales in elaborarea politicilor publice, mai ales in domeniul sanatatii. Si pentru ca acestea sa fie prioritare pe agenda publica este nevoie de angajament politic, bineinteles. Asta in contextul modificarilor ce se doresc aduse la Legea de interzicere a fumatului in spatii publice. Am incredere ca Parlamentul Romaniei va lua decizia corecta si va face tot ce ii sta in putere pentru a sustine rolul preventiei pentru sanatatea tuturor”, a spus ministrul, citat de hotnews.ro.

In acest context, Vlad Voiculescu a aratat ca in fiecare an in Romania mor din cauza fumatului aproximativ 40.000 de persoane, dintre care 5.000 din cauza fumatului pasiv.

Maine este Ziua Mondiala fara Tutun. Ca sa punem lucrurile in perspectiva, fumatul pasiv ucide de trei ori mai multi oameni decat toate accidentele de circulatie. De asemenea, ca sa intregim imaginea, trebuie sa stim ca 40% dintre cei afectati de fumatul pasiv sunt tineri. Trebuie sa stim ca jumatate dintre tinerii care fumeaza au inceput sa fumeze inainte de a implini varsta de 12 ani„, a adaugat ministrul.

Vlad Voiculescu a fost prezent la premierea de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii a Coalitiei Romania Respira si a deputatului Aurelia Cristea, initiatorul Legii privind fumatul in spatiile publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *