Skip to content
Coronavirus

Ministrul Sănătății despre Spitalul din Piatra Neamţ: Am observat nişte deficienţe. Avem o nouă conducere, care vine din focarul de la Suceava

inquam photos octav ganea

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, spune că la spitalul din Piatra Neamţ a observat nişte deficienţe, atât în anchetele epidemiologice, cât şi în circuitele existente în unitatea medicală. El a menţionat că spitalul are un nou director, un medic care vine din focarul de la Spitalul Judeţean Suceava. Ministrul a admis, vineri, că ia în calcul desemnarea unor medici militari la conducerile tuturor spitalelor din România atunci când „managementul civil nu merge”.

El a declarat, la finalul unei vizite la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, că activităţile unităţilor medicale sunt evaluate separat, iar deciziile sunt luate în funcţie de fiecare caz în parte.

„Fiecare unitate medicală din această ţară este evaluată separat. În măsura în care vedem că un management civil nu merge sau acel management civil ne cere ajutorul demisionând, aşa cum s-a întâmplat în celelalte unităţi medicale, luăm în calcul şi acest lucru (n.r.- desemnarea unei conduceri militare)”, a afirmat Tătaru.

Ministrul Sănătăţii a numit-o, vineri, în funcţia de manager la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ pe Daniela Marcoci, care a lucrat în ultima perioadă ca medic epidemiolog la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Suceava.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *