Skip to content
Europa

Ministrul Sănătății din Italia anunță că tulpina britanică ar putea fi dominantă în Europa, în următoarele luni

Facebook
" "

În Italian, un procent de 17,8% dintre cazuri apărute de COVID-19 sunt infectări cu tuplina britanică a noului coronavirsu, iar ministrul Sănătății din peninsulă avertizează că aceasta ar putea fi dominantă în Europa, în următoarele luni.

Italia a analizat a secvențiat genomul virsului din problele unui număr de 852 de mostre pozitive la COVID-19, analizate în 82 de laboratoare din 16 provincii autonome din țară, scrie Digi24. Totodată, cercetarea va fi repetată în zilele următoare, pentru a se afla viteza cu care se transmite noua tulpină britanică de SARS-CoV-2.

" "
" "

În baza afirmațiilor făcute, Executivul Italian amintește că procentul de cazuri noi de infectare cu tulpina britanică a crescut și în țări precum Franța, unde este în prezent de 20-25%, dar și în Germania, unde a atins aproximativ 20%.

Astfel, ministrul italian al Sănătății avertizează că tulpina britanică ar putea deveni domininată la nivelul Europei, în următoarele luni. Totodată, Ministerul Sănătății din Italia a ținut să precizeze că noul coronavirus s-a aflat într-o permanentă schimbare și au fost izolate sute de variantă, însă un aspect pozitiv este faptul că ele nu schimbă caracteristicile virusului.

Mai mult decât atât, în acest context, ministrul italian susține că vaccinarea este cât se poate de importantă, fiind una dintre singurele arme eficiente în eradicarea virsului.

Reamintim că mutația britanică nu este mai letală față de varianta de până acum, însă este mult mai contagioasă, conducând la un număr mai mare de infectări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *