Ministrul Sănătății din Polonia demisionează în urma controverselor privind divulgarea datelor medicale

Sursă foto: Piotr Polak / PAP
Sursă foto: Piotr Polak / PAP

Ministrul polonez al sănătăţii, Adam Niedzielski, care a provocat o controversă după ce a divulgat datele medicale ale unui medic care îi criticase una dintre reforme, a demisionat marţi din funcţie, relatează AFP.

Premierul Mateusz Morawiecki i-a acceptat demisia şi a numit-o ministru al sănătăţii pe deputata Katarzyna Sojka, din partidul de guvernământ Lege şi Justiţie (PiS).

Ministrul Niedzielski fusese criticat de lumea medicală pentru o reformă care restrângea posibilitatea prescrierii de medicamente online. În reacţiile sale, pe 4 august, el l-a menţionat pe unul dintre medicii care-l acuzau, afirmând despre acesta din urmă că şi-a auto-prescris medicamente psihotrope şi analgezice.

Considerând această dezvăluire drept o încălcare a secretului medical, Camera naţională a medicilor polonezi a anunţat imediat că nu mai poate colabora cu acest ministru şi că va sesiza Parchetul, în timp ce cadrele medicale poloneze au ameninţat cu lansarea unei greve, în urma gestului ministrului care acum a demisionat.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: