Skip to content
Politică

Ministrul Sănătății explică afirmațiile pentru care i s-a cerut demisia: Am avut în vedere…

Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, a explicat iercuri seară că afirmația sa recentă „Vrem o țară ca afară? Perfect, hai să muncim ca afară!”, pentru care i s-a cerut demisia, trebuie privită în context.

„În contextul în care am făcut această afirmație încercam să plasez medicina sau sistemul medical și performanțele lui. Medicina costă. Odată ce tehnologia s-a dezvoltat și medicina a crescut și ea, toate lucrurile acestea costă și atunci când am spus asta am avut în vedere un model de succes pentru România și acesta este spitalul din care provin, unde, prin eforturi susținute, consecvente, care se întind pe ultimii 15 ani, s-a reclădit un spital în cel mai bun sens al cuvântului. (…) Spitalul înseamnă ca pacienții să fie mulțumiți”, a declarat Achimaș-Cadariu la potrivit romaniatv.net.

Ministrul Sănătății a adăugat că i-a sfătuit pe unii pacienți să meargă să se trateze în străinătate. „Sunt situații, cu totul excepționale, pe care nu le putem rezolva”, a explicat Achimaș-Cadariu.

El a susținut că schimbarea esențială care ar trebui să se producă în sistemul sanitar este cea de mentalitate.

„Probabil că este schimbarea de mentalitate, dar aceasta nu vine peste noapte și atunci ansamblul de măsuri pe care îl gândim sperăm că va conduce către acest lucru. Schimbarea trebuie să se concentreze pe pacient, pe modul în care pacientul este tratat și îngrijit, dar acest lucru se face printr-o serie de măsuri care vizează atât oamenii care îngrijesc pacienții, cât și spitalele în sine. Toate aceste lucruri trebuie dublate de măsuri de control al calității și de standardizare și toate lucrurile acestea necesită timp”, a declarat ministrul Sănătății.

Deputata ALDE Grațiela Gavrilescu solicita, printr-un comunicat difuzat duminică, demisia ministrului Sănătății, căruia îi imputa declarații „intolerabile” și ” jignitoare la adresa poporului român”.

Citește și: ALDE cere demisia ministrului Sănătății: Este inadmisibil ca un tehnocrat să…

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *