Skip to content
Politică

Ministrul Sănătății, gest neașteptat în fața presei

ebihoreanul.ro

Ministrul Sănătăţii Florin Bodog i-a surprins, miercuri, pe cei prezenți la Forumul Pro-Imunizare, care a avut loc la Palatul Parlamentului.

Mai exact, acesta s-a vaccinat antigripal miercuri, în cadrul evenimentului, pentru a da un exemplu şi pentru a-i îndemna pe părinţi să-şi vaccineze copiii.

„Legea vaccinării este o lege pentru copii, pentru protecţia copiilor, este o lege pentru prevenirea bolilor care pot fi prevenite prin vaccin, pentru îmbunătăţirea sistemului de sănătate din România şi a stării de sănătate a naţiunii”, a afirmat Florin Bodog, care a transmis deja indicaţii la Direcţiile de Sănătate Publică pentru ca dozele să fie distribuite cât mai repede, iar prima fază de vaccinare va include personalul medical şi pacienţii cu risc, potrivit news.ro.

Mia mult, potrivit anunțului făcut de ministrul Sănătății, peste un milion de doze de vaccin antigripal vor fi achiziţionate anul acesta, cantitate care va asigura necesarul.

Totodată, Florian Bodog a afirmat că  legea vaccinării aduce modificări şi în buget, „pozitive pentru Ministerul Sănătăţii”.

Legea nu este despre obligativitate, este despre copiii noştri. Am făcut această lege pentru a ne proteja copiii, pentru a ne proteja starea de sănătate a naţiei, viitorul. Am două fete şi amândouă sunt vaccinate la zi şi au făcut şi vaccinurile care nu sunt obligatorii pentru că eu am încredere că această parte a sistemului de sănătate este foarte importantă şi are rolul ei”, a subliniat Florin Bodog în deschiderea Forumului Naţional Pro-Imunizare, care are loc miercuri la Palatul Parlamentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *