Skip to content
Politică

Ministrul Sănătății, măsură DRASTICĂ la Spitalul de Arși din Capitală: „Îl închidem!”

Ministrul Vlad Vasile Voiculescu, a susținut, joi, o conferința de presă la Ministerul Sănătății, în urma imaginilor difuzate în presă de jurnalistul Cătălin Tolontan, în care un pacient internat la terapie intensivă este plin de viermi.

CITIȚI ȘI: Tolontan dezvăluie un caz revoltător de la Spitalul de Arși din Capitală: Un pacient pe ceafa căruia colcăie viermi (VIDEO)

„Această conferință este despre Spitalul de Arşi, care se află într-o situație gravă, şi nu de ieri-de azi . Am fost acolo, în spital, împreună cu 2 consilieri (ambii medici) am văzut condiţiile din spital, iar unul a petrecut o noapte acolo, pentru a îngriji pacienţii. Ce trebuie spus este că e inacceptabil ca, după 6 luni de la Colectiv, noi să nu fi învăţat nimic. Spitalul nu oferă condiții proprii pentru pacienţi, şi pentru personalul medical singura măsură rezonabilă pe care am luat-o este închiderea spitalului şi transferul activ într-o altă unitate. Este o măsură pe care am luat-o de 3 ori, pe care am discutat-o îndelung, ultima dată săptămâna trecută”, a declarat ministrul Sănătatii Vlad Voiculescu

CITIȚI ȘI: Ministerul Sănătății, anchetă la Spitalul de Arși, după noile dezvăluiri ale lui Tolontan

„Situaţia în care suntem acum este rezultatul lipsei de viziune şi de acţiune asupra acestui spital.  În afară de asta, sigur că putem să vorbim despre profesionalizarea managementului, despre ajutorul punctual pe care îl vom oferi şi îl oferim. Deja există o problemă de management, şi una de infrastructură care nu poate fi neglijată.  Vinovaţii vor răspunde. Poliţia Capitalei este acolo deja. Nu putem învinovăţi întregul personal medical, este singurul spital unde avem personal specializat pentru a trata arşi.  Atâta timp cât nu ai o instalaţie de climatizare, cât managementul nu a făcut o cerere către Ministerul Sănătăţii în acest sens, atâta timp cât ai ochiuri de geam fără plasă şi ai muşte, ai o problemă majoră”, a mai susținut, în conferință, ministrul Vlad Voiculescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *