Skip to content
Politică

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, despre controlul asupra managementului spitalelor județene: Intenţia mea este să păstrez acest control

Nelu Tătaru inquam photos octav ganea
" "

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, vrea ca Ministerul Sănătăţii să păstreze controlul asupra managementului spitalelor din România şi după încetarea stării de urgenţă. În acest moment, spitalele din teritoriu sunt în subordinea consiliilor județene sau consiliilor locale.

„Intenţia mea este să păstrez acest control”, a declarat Tătaru, în timpul unei vizite la Botoşani, potrivit Agerpres.

" "

Guvernul a adoptat, la începutul lunii aprilie, Ordonanţa de Urgenţă 40, care prevede că, pe perioada stării de urgenţă, Ministerul Sănătăţii coordonează organizarea şi funcţionarea tuturor unităţilor sanitare din subordinea autorităţilor administraţiei publice locale. Multe dintre spitalele subordonate autorităților locale au avut probleme majore cu echipamentele și medicamentele, cu lipsa de personal medical și cu managementul propriu-zis al pandemiei.

„Începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, pe perioada situaţiei de urgenţă instituite în condiţiile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 1/1999 privind regimul stării de asediu şi regimul stării de urgenţă, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 453/2004, cu modificările şi completările ulterioare, Ministerul Sănătăţii coordonează organizarea şi funcţionarea tuturor unităţilor sanitare din subordinea autorităţilor administraţiei publice locale şi exercită inclusiv atribuţia de numire, suspendare şi eliberare din funcţie a persoanelor care ocupă funcţii de conducere în cadrul acestor unităţi”, se precizează în Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 40/2020, potrivit G4media.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *