Skip to content
Politică

Ministrul Sănătății, nemulțumit de ancheta în cazul bebelușilor: Este o situație inexplicabilă

Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, se declară nemulțumit de faptul că nu deține încă un rezultat al anchetei în cazul bebelușilor din Argeș, internați la Spitalul „Marie Curie” din București.

Acesta a ajuns, în cursul dimineții, la Spitalul „Marie Curie” pentru a vedea care este situația bebelușilor. După încheierea vizitei, Achimaș-Cadariu a declarat pentru jurnaliști că este „o situație inexplicabilă” și că este ‘frustrat’ pentru că nu deține un rezultat al anchetei.

„Cred că trebuie să ne concentrăm pe copii și să aflăm cauza, să luăm măsurile profilactice. Nu cred că e nevoie de sânge, ci de vindecare în primul rând. Ministerul și-a îndeplinit toate sarcinile care îi revin (…) Sunt medicamente care lipsesc, nu contest, dar nu în această situație. Lipsesc multe medicamente, știm acest lucru. Știți că facem toate eforturile în acest sens. Este o situație inexplicabilă. Sunt frustrat că nu avem rezultatele la aceaastă anchetă, dar nu pot să oblig să se dea alte rezultate decât realitatea (…) Ancheta se desfășoară în conformitate cu procedurile standard existente. Organizăm o conferință de presă după audierea de la Parlament. Părinții au mare încredere în medicii de aici (n.r – Spitalul Marie Curie)”, a declarat ministrul Sănătății, potrivit realitatea.net.

La două săptămâni de la primul deces, autoritățile încă nu știu de unde au contactat bebeluşii bacteria E.coli. Potrivit probelor prelevate, nici apa, nici laptele praf, nici portocalele nu au fost sursa contaminării.

La această oră, opt bebeluşi cu sindrom hemolitic uremic sunt internaţi la Spitalul „Marie Curie”, respectiv trei în Secţia de Terapie Intensivă și alți cinci în cea de Nefrologie.

Un al treilea bebeluş a murit, marți, la Spitalul „Marie Curie” din Capitală. Fetiţa era mai mică de un an şi a fost intubată duminică noaptea, după ce starea ei s-a deteriorat. Micuţa avea şi o hemoragie cerebrală.

 

1 comentariu la “Ministrul Sănătății, nemulțumit de ancheta în cazul bebelușilor: Este o situație inexplicabilă

  1. A ajuns si tehnocratul in vizita la… cateva sute de metri distanta de el dupa mai bine de doua saptamani si dupa trei copilasi morti. Stii ceva mai, penibilule ? DEMISIA !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *