Skip to content
Politică

Ministrul Sănătății, planuri mari pentru România. Vor fi construite noi spitale

Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaş, a afirmat în cadrul emisiunii Prime Time News, de la Realitatea TV, că situaţia de la Institutul de boli cardiovasculare prof. dr. C. C. Iliescu s-a degradat în timp şi a devenit inacceptabilă. „În acest spital sunt trataţi anual mii de pacienţi, în condiţii medicale foarte bune, însă acel spital nu poate să rămână în aceeaşi clădire. Căutăm să construim un spital nou”, a spus ministrul.

„A fost un plan cu fonduri europene, însă vom iniţia o Hotărâre de Guvern pentru a construi un spital nou. Sunt şi alte spitale în aceeaşi situaţia, ne-am dori să le reconstruim pe toate, însă vedem care sunt priorităţile”, a explicat Patriciu Achimaş, adăugânc că situaţia de la Spitalul de Arşi nu este comparabilă cu cea de la C.C. Iliescu.

Ministrul Sănătăţii a mai spus că în ţară vor fi construite saloane de arşi cu bani de la Banca Mondială. „Nimeni nu construieşte de centre de arşi pentru a aştepta o tragedie precum cea de la Colectiv”, a mai afirmat acesta, adăugând că la ora actuală România nu are funcţional niciun centru de arşi modern.

„Cel de la Floreasca nu este funcţional din cauza lipsei personalului. Avem promisiuni că această secţie va fi funcţională în următoarele trei luni”, completat Patriciu Achimaş, citat de realitatea.net.

Conform acestuia, în urma analizei efectuate primit situaţia salonului de arşi de la Spitalul Floreasca, s-a constatat că s-a angajat personal prin concurs, însă după două săptămâni a părăsit spitalul din cauza complexităţii muncii de acolo. Întrebat de ce managerul nu le-a majorat salariile acestor medici, ministrul Sănătăţii a spus că managerul nu poate depăşi cadrul legislativ, mai exact grila de salarizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *