Skip to content
Sănătate

Ministrul Sănătății spune că Spitalul Județean din Focşani va avea o conducere militară

Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, merge luni la Focșani, unde 25 de cadre medicale de la Spitalul Județean sunt infectate cu coronavirus, iar managerul, la rândul său depistat pozitiv, este în conflict cu ministerul. La Spitalul Județean urmează să fie instalată o conducere militară, după modelul de la Suceava și Deva. Ministrul va ajunge, tot astăzi, și la căminul de bătrâni din Galați unde este focar de infecție cu coronavirus.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru se va afla astăzi la Focșani și Galați pentru a evalua situația unităților sanitare din aceste localități și a pentru a decide măsurile necesare în aceste cazuri. La Galați, ministrul Sănătății va vizita, în prima etapă, Căminul de bătrâni Sf. Ilie, unde au fost înregistrate mai multe cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus și chiar decese”, a anunțat luni dimineață Ministerul Sănătății.

Vom duce și la Focșani o conducere militară. Am discutat cu domnul ministru Ciucă”, a declarat ministrul Nelu Tătaru, într-o intervenție telefonică la Digi24.

Nelu Tătaru a explicat că în județul Vrancea sunt mai multe probleme, menționând că numeroase persoane confirmate cu coronavirus sunt la domiciliu, putând infecta și ceilalți membri ai familiilor, scrie g4media.ro.

Galați. Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați a anunțat, săptămâna trecută, înregistrarea unui dosar penal pentru infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor în cazul focarului de infecție de la Centrul privat de Îngrijiri Bătrâni ,,Sf. Ilie” din Galați. Azilul este acum în carantină.

La Centrul privat de Îngrijiri Bătrâni ,,Sf. Ilie” au fost confirmate cu COVID-19 un număr de 90 de persoane, din care 72 sunt vârstnici internaţi în cămin şi 18 sunt angajaţi care au lucrat acolo. De asemenea, patru persoane din acest centru au decedat de coronavirus.

Coronavirusul ar fi fost adus în căminul de la Galați de cea care deține afacerea. Femeia a fost infectată de soțul ei care luna trecută a călătorit în Turcia, stat de pe lista celor cu peste 500 de cazuri confirmate de infecție cu COVID-19. După cum a rezultat din ancheta epidemiologice declanşată de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, virusul a ajuns la azilul unde erau găzduite 130 de persoane după data de 20 martie, pacientul zero fiind chiar directoarea centrului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *