Skip to content
Sănătate Societate

Ministrul Sănătăţii trimite Corpul de control la Spitalul Universitar, după acuzaţiile că mii de litri de sânge contaminat sunt aruncate în canalizare

Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a anunţat că va trimite Corpul de control la Spitalul Universitar din Bucureşti, unde au apărut imagini cu resturi de sânge şi deşeuri infecţioase care sunt aruncate în canalizare.

Trimitem Corpul de control la Spitalul Universitar. Măsurile vor fi dure. Vrem să respectăm procedurile şi să aflăm de ce la cel mai mare spital din Capitală s-a ajuns la astfel de derapaje. Este cu atât mai şocant cu cât doamna manager este medic pe ATI şi ar trebui să ştie acest lucru”, a declarat ministrul Victor Costache, marți, la Digi 24.
Ministrul nu a exclus să fie identificate şi alte derapaje.
Evident că nu putem exclude şi alte derapaje. Nu au voie să facă asta, trebuie să respecte procedurile şi vom analiza procedurile de la Spitalul Universitar”, a declarat Costache.
De asemenea, Ministrul a adăugat că este necesară o staţie de epurare la acest spital şi că un program amplu de modernizare a Spitalului Universitar trebuie iniţiat.
Decizia survine după ce deputatul USR Emanuel Ungureanu a afirmat, marţi, că mii de litri de sânge contaminat şi alte deşeuri infecţioase de la sute de unităţi sanitare din România sunt aruncate zilnic în sistemul de canalizare.
Mii de litri de sânge contaminat şi alte deşeuri infecţioase de la sute de unităţi sanitare din România sunt aruncate ZILNIC în sistemul de canalizare!!! În imaginile pe care le vedeţi aici, sângele din sălile de operaţie, contaminat cu diferite bacterii periculoase din Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti dar şi alte fluide biologice contaminate sunt evacuate în sistemul de canalizare prin intermediul chiuvetelor sau chiar ale WC-urilor, fără să se respecte procesul de decontaminare! Pericolul pentru sănătatea publică este unul uriaş!”, a scris marţi, Emanuel Ungureanu, într-o postare pe Facebook intitulată ”Bombă ecologică”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *