Ministrul Sorin GRINDEANU, mesaj pentru scepticii care nu cred în finalizarea loturilor A7

Sorin Grindeanu (Inquam Photos George Călin)
Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Mai este foarte puțin până la alegeri, iar ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, este iar în teren, ca să verifice stadiul șantierelor deschise pentru noile autostrăzi. Așa cum a promis, șase loturi se vor finaliza anul acesta, dintr-un total de 13, în ciuda scepticilor care nu vedeau cu ochi buni acest lucru. S-a referit la cele două dintre Ploiești și Buzău și cele patru de la Buzău la Focșani.

Șase loturi de autostradă se vor finaliza în acest an, pe tronsoanele principale care unesc Ploiești de Buzău și patru de la Buzău la Focșani. Ministrul Grindeanu le transmite acelora care s-au îndoit de faptul că va duce la bun sfârșit, în acest an, vreunul dintre tronsoanele Buzău-Focșani, să-și comande deja tricouri în care să recunoască că au greșit predicțiile.

Știți mai bine decât bine cât timp se pierde în Adjud, urmând ca toate celelalte, cealaltă jumătate să fie finalizate anul viitor. Pe 10 loturi din 13 avem un constructor român care lucrează, nu bine, foarte bine, și care ne-a învățat să devanseze termenele de finalizare. N-am niciun fel de motive astăzi să spun că lucrurile vor sta altcumva pe A7. Deci aici…. tot făceau unii niște niște predicții pe la televizoare, în urmă cu vreo 2-3 săptămâni, că nu se termină niciun lot din A7 și în special nu se va termina niciun lot între Buzău și Focșani și că dacă lucrul ăla se va întâmpla, o să-și ia niște tricouri cu noi, mai spun o dată, să și le comande deja, pentru că acele loturi vor finalizate anul acesta, până la sfârșitul anului. Mai departe, o veste bună e legată de drumul expres Piatra Neamț-Bacău.  A fost aprobată săptămâna trecută documentația, studiul de fezabilitate în cadrul CTE-ului ministerului, urmând să fie luat acordul interministerial în următoarele săptămâni. Deci, eu cred că într-o lună, o lună și ceva vom avea hotărârea de Guvern de aprobare a indicatorilor tehnico-economici.

De asemenea, ministrul Transporturilor anunță că, într-o lună va avea loc și licitația pentru Drumul Expres A8, care va lega zona Moldovei de Republica Moldova.

Deci vom avea hotărârea de guvern, eu spun într-o lună, o lună și ceva pe care vom ține licitația de execuție pe acest Drum Express A8, fiindcă știu că e un alt subiect important. Același constructor îl avem pe tronsonul Reghin- Târgu Neamț, tot compania care lucrează aici, și a fost scos la licitație în acest moment e în fază de  licitație, Pipirig-Reghin, astfel încât să ne tot apropiem de să facem legătură, la fel pe capătul vestic, Târgu Neamț- Iași -Ungheni, care să facă legătura și cu Republica Moldova. Studiul de fezabilitate va fi finalizat pe parcursul acestui an, astfel încât până la sfârșitul anului să putem da în circulație în licitație și Târgu Neamț Iași Ungheni, a mai spus Grindeanu.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: