Skip to content
Sport

Ministrul Sportului: Ne aflăm printre primii care avem supraponderali

Inquam Photos/George Calin
" "

Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, a declarat vineri, la Sfântu Gheorghe, a precizat că ne aflăm printre ultimii în Europa la capitolul mișcare, astfel se va implica în dezvoltarea atât a sportului de performanţă, cât şi a celui de masă.

Nu numai sportul de performanţă contează şi medaliile olimpice, ci contează foarte mult câţi copii fac sport, acei copii cum pornesc în viaţă şi, desigur, masa mare efectiv cât de mult face mişcare, că deocamdată stăm foarte prost, la nivel naţional avem de la 2 la 5%, suntem printre ultimii în Europa la acest capitol şi, desigur, şi alimentaţia, ne aflăm printre primii care avem supraponderali.

" "
" "

Ştiţi foarte bine că nu am fost politician, dar am văzut această oportunitate de a face ceva istoric şi cred că este un moment oportun ca să putem să punem bazele unui sport într-adevăr bine construit, bine gândit, mai ales în momentul actual, în care suntem în această formaţie, coaliţie, împreună cu domnul ministru Tanczos Barna, domnul ministru Cseke Attila şi domnul viceprim-ministru Kelemen Hunor, să facem nişte lucruri remarcabile pentru viitorul copiilor noştri„, a declarat Eduard Novak, potrivit Agerpres.

Avem foarte mult de lucru, facem strategia sportului românesc începând de la sporturi prioritare până la infrastructură, cluburi sportive. Trebuie să avem o strategie care o să ne arate, efectiv, încotro să ne îndreptăm.

Vrem să reorganizăm sportul paralimpic, ceea ce este foarte important şi sunt puse în joc 500 de medalii de aur la jocurile paralimpice, care au aceeaşi valoare ca Jocurile Olimpice şi cred că o să aibă un impact social major pentru persoane cu dizabilităţi.

Totodată, şcoala de antrenori şi sistemul de educare, deoarece în momentul actual nu are niciun succes, ba, mai mult de atât, în acest sistem ne batem joc de visele şi de viziunile sportivilor şi sportul copiilor noştri„, a mai spus ministrul Eduard Novak.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *