Skip to content
Sport

Ministrul Sportului, răfuială cu Federația de Tenis: MTS-ul nu recunoaşte conducerea

jurnalul.ro

Ministrul Tineretului şi Sportului din partea Partidului Social Democrat (PSD), Ioana Bran, a făcut afirmații referitoare la conducerea Federației Române de Tenis.

Concret, Ioana Bran a spus că instituţia pe care o conduce nu recunoaşte conducerea Federaţiei Române de Tenis, acesta fiind motivul pentru care nu a finanţat turneul BRD Bucharest Open, informează Adevărul.

“Problema este în felul următor, din cauza acestui litigiu care se găseşte pe rol. MTS-ul nu recunoaşte conducerea, adică nu are cu cine să semneze un contract de finanţare. Probabil când va exista un preşedinte recunoscut trecut în registrul sportiv la tribunal atunci se va putea încheia un contract de finanţare. Până atunci nici măcar un leu, adică nu este problema de buget ci că nu ai posibilitatea legală de a încheia un contract de finanţare cu federaţia”, a declarat Ioana Bran.

Întrebată care a fost implicarea ministerului în acest sport în condiţiile în care jucătoarea Simona Halep se bucură de o mare popularitate de când este pe primul loc în clasamentul WTA, Ioana Bran a spus:

“În 2017 a apărut o problemă de natură juridică între Ministerul Tineretului şi Sportului şi Fderaţia Română de Tenis şi în 2017 a fost sistată finanţarea către Federaţia Română de Tenis. În momentul de faţă această problemă se află pe masa organelor legiuitoare, încă nu avem o hotărâre definitivă şi irevocabilă, ca atare, anul acesta în continuare nu am putut semna un contract de finanţare cu Federaţia Română de Tenis. Acesta este motivul pentru care Federaţia Română de Tenis nu beneficiază de finanţare.

Din păcate, din cauza acestor probleme juridice care există sportivii sunt aceia care au de suferit. Este o situaţie care ne dorim să se clarifice cât se poate de repede. Este o situaţie care a apărut la mijlocul anului trecut şi în momentul de faţă nici federaţia nici MTS-ul nu mai decid ce se întâmplă, va decide tribunalul şi organele competente. Eu personal îmi doresc să avem o decizie cât se poate de repede pentru a reîncepe finanţarea federaţiei”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *