Skip to content
Politică

Ministrul Stoenescu, discuții cu reprezentanții comunității românești din Germania

Ministrul delegat pentru relaţiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, s-a întâlnit, duminică, cu reprezentanţii comunităţii româneşti şi cei ai etnicilor germani originari din România şi stabiliţi în Germania, organizată la Consulatul General al României la Bonn, potrivit agerpres.ro.

Astfel, conform unui comunicat al MAE, în cadrul dialogului, ministrul delegat Dan Stoenescu a subliniat rolul diasporei ca mijloc eficient de promovare a imaginii României, evocând contribuţia semnificativă pe care o are comunitatea românească din Germania în cadrul societăţii şi economiei din această ţară.

”Totodată, oficialul român i-a încurajat pe membrii comunităţii româneşti din Germania să-şi facă cunoscute tradiţiile şi valorile culturale, printr-o participare cât mai activă şi numeroasă la manifestările cuprinse în calendarul tradiţional de evenimente ce au caracter identitar românesc. În acest sens, ministrul delegat a subliniat şi importanţa păstrării şi consolidării legăturii pe care tânăra generaţie din cadrul comunităţii româneşti din Germania o are cu ţara de origine, prin însuşirea unor cunoştinţe legate de istoria, limba şi civilizaţia românească’, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, românii prezenţi la întâlnirea de la Consulatul General al României la Bonn au participat şi la o sesiune de informare a Autorităţii Electorale Permanente privind noile modalităţi de vot, unde preşedintele instituţiei, Ana Maria Pătru, a răspuns întrebărilor referitoare la procedurile electorale pentru alegerile parlamentare din 2016.

" "

1 comentariu la “Ministrul Stoenescu, discuții cu reprezentanții comunității românești din Germania

  1. Scuzata-mi fie indiscretia, mesajul a fost valabil si pentru parintii domnului Presedinte Iohannis ? Nu de alta, dar… ..oficialul român i-a încurajat pe membrii comunităţii româneşti din Germania să-şi facă cunoscute tradiţiile şi valorile culturale, printr-o participare cât mai activă şi numeroasă la manifestările cuprinse în calendarul tradiţional de evenimente ce au caracter identitar românesc ,, Si ma gandesc eu ca asa va fi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *