Skip to content
Politică

Ministrul tehnocrat Costin Borc dezvăluie planurile sale politice. Va candida la Primărie?

Ministrul Economiei în guvernul tehnocrat Dacian Cioloș, Costin Borc a vorbit, marti seară, în platourile emisiunii „Jocuri de Putere” de la postul Realitatea TV despre modul in care poate fi resetata economia României și cum pot fi făcute investițiile din țară atractive pentru posibilii investitori.

Totodată, vicepremierul Borc a dezvăluit care sunt planurile sale politice în acest an, dar și în viitor. Întrebat de moderatorul Rareș Bogdan dacă se va înscrie în PNL, ministrul Economiei a declarat că nu întrevede acest lucru rămânând fidel principiilor seniorului țărănist Corneliu Coposu:

„Eu vin din PNT, fac parte din cei 250 membri care au inscris PNT in decembrie 89. Am profitat cu o relatie personala si de familie cu Corneliu Coposu. Ne cunosteam mult mai de mic. Daca as face politica, cred ca as face politica in PNT. Acest partid de catva ani de zile nu exista decat in visurile si memoria noastra. Raspunsul este nu ma voi inscrie in PNL si nu voi candida la o functie in PNL. PNTCD a fost etichetat un partid de dreapta pentru ca era un partid care se opunea unui FSN de foarte stanga, dar PNTCD este fuziunea apartidului National din Ardeal si cel Taranesc. Coposu era un om de centru si cu vederi sociale, intr-un centru social crestin.”, a explicat Borc.

Întrebat dacă ar putea fi candidatul PNL sau al dreptei la PMB în alegerile locale din vară, Borc a răsuns: „Nu face deloc din panurile mele. Mi-am luat un angajament sa raman alaturi de premierul Ciolos. Nu voi parasi acest guvern inainte de termen. Nu planuesc sa candidez la alegeri… Sper sa raman pana la alegeri, dupa alegeri sa ajungem acolo si vom vorbi atunci.”

Nu în ultimul rând, Costin Borc a fost rugat să spună care ar fi cea mai mare provocare pentru tehnocratii guvernului din 2016 și de ce ii este teama: „Mie mi-e teama sa nu-mi fac slujba bine.”, a conchis vicepremierul, prezent marți seară în emisiunea de la Realitatea TV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *