Skip to content
Economic Știri

Ministrul Teodorovici reia tema liberei circulații

radiocluj.ro

EugenTeodorovici, ministrul de Finanțe, a reluat tema libertății de mișcare a angajaților în Uniunea Europeană, potrivit digi24.

Ar fi nevoie de un pachet agresiv împotriva mobilităţii selective, care duce la exodul creierelor„, a susţinut ministrul de Finanţe în faţa omologilor săi din Uniunea Europeană. În toamna anului trecut, Teodorovici a vorbit pentru prima dată despre impunerea unor restricții privind plecarea la muncă în Vest a muncitorilor români.

Comisia Europeană a reacționat dur atunci, subliniind că libera circulație a lucrătorilor este un drept fundamental în Uniunea Europeană.

Pentru Uniunea Europeană mobilitatea a forţei de muncă a adus rezultate bune, dar dacă luăm problema şi o discutăm de la caz la caz, cu siguranţă situaţiile sunt total diferite. O să lucrez cu colegii mei din Guvern dar şi cu cei din alte ţări pentru a face un pachet foarte agresiv, să încercăm să aducem înapoi în ţara noastră forţa de muncă. Avem banii, avem proiectele, dar nu putem să ne îndeplinim planul, să ne atingem obiectivele. De aceea se discută despre scăderea competitivităţii şi costuri diferite, sunt multe probleme”, a spus EugenTeodorovici, ministrul de Finanţe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *