Skip to content
Societate

Ministrul Transporturilor, anunţ despre ultimele două tronsoane ale Autostrăzii Buzău-Focșani

Inquam Photos/Octav Ganea

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat că a fost desemnat constructorul pentru ultimele două tronsoane ale Autostrăzii Buzău-Focșani (A7).

„A fost desemnat constructorul pentru ultimele două tronsoane ale Autostrăzii Buzău-Focșani (A7). În 10 zile, pot fi demarate procedurile de semnare a contractelor, dacă rezultatul licitației nu va fi contestat.

Câștigătorul desemnat astăzi pentru tronsoanele 2 și 3 (66,9 km) ale Autostrăzii Buzău-Focșani este același constructor român care a semnat contractele pentru tronsoanele 1 și 4 ale aceleiași autostrăzi, în urmă cu două săptămâni”, transmite Sorin Grindeanu pe Facebook.

El precizează că tronsonul 2 (Vadu Pașii-Râmnicu Sărat) are o lungime de 30,8 km și o valoare de 1,31 miliarde de lei (fără TVA), iar tronsonul 3 (Râmnicu Sărat-Mândrești Munteni) are o lungime de 36,1 km și o valoare de 1,46 miliarde de lei (fără TVA).

„Construcția ambelor tronsoane, finanțată prin PNRR, va dura 26 de luni (2025). Pentru tronsonul 2 contractul include construcția a 12 poduri printre care se numără Podul peste râul Râmnic și peste DN22.

Pentru tronsonul 3 este prevăzută în contract inclusiv construcție a 18 poduri și a unui pasaj, printre care se numără Podul peste DJ 205R și peste râul Râmna. Toate cele 4 tronsoane ale Autostrăzii Buzău-Focșani (Secțiune a A7) vor avea o lungime însumată de 82,44 km și vor realiza efectiv prima legătură rutieră de mare viteză dintre Muntenia și Moldova”, încheie ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *