Skip to content
Politică

Ministrul Transporturilor: Nu particip la o întrecere de tăiat panglici la inaugurarea de autostrăzi

Ministrul Transporturilor, Iulian Matache, a declarat că nu participă la un concurs de inaugurat autostrăzi, ci vrea ca lucrurile să fie temeinic făcute. Reacţia vine în contextul demolării unei secţiuni a Autostrăzii Sibiu-Orăştie din cauza problemelor întâmpinate la câteva luni de la inaugurare.

Întrebat câți kilometri de autostradă crede că va da în folosință până la sfârșitul anului, Matache a spus:

Se va deschide traficul pe un sector de 6 kilometri, între nodul rutier Topolovățu și Sanovita. În cazul în care condițiile meteo vor fi favorabile, există posibilitatea ca și sectorul dintre Izvin și Nodul Rutier Topolovățu să fie dat în folosință până la finalul acestui an. Odată cu deschiderea traficului între nodul rutier Topolovățu și Sanovita, va putea fi dat în folosință și tronsonul de 10 kilometri dintre Sanovita și Nodul Rutier Balint, aparținând Autostrăzii Lugoj — Deva, Lot 1.

Vom da în folosință toți kilometrii pe care îi vom termina, dar important este să lucrăm, să avem proiecte în continuare. Nu particip la o întrecere de tăiat panglici, pentru că vreau ca lucrurile să fie temeinic făcute”.

Referitor la autostrada Comarnic – Brașov, ministrul Transporturilor a declarat:

Mult discutata autostradă Comarnic — Brașov, pe care o invocăm în fiecare week-end când mergem pe Valea Prahovei, este un proiect mai vechi care nu a reușit să treacă de pragul finanțării. În acest moment, pentru a satisface așteptările și nevoile oamenilor, cele mai importante proiecte de infrastructură rutieră certificate și de MPGT sunt autostrăzile Sibiu — Pitești și Comarnic — Brașov. Aceste proiecte au fost demarate în paralel. În prezent, CNADNR are în derulare procedura de licitație deschisă pentru atribuirea contractului de servicii Revizuire Studiu de Fezabilitate pentru Autostrada București — Brașov, sector Comarnic — Predeal și sector Predeal — Cristian. Termenul limită de depunere a ofertelor a fost prelungit până la data de 15 octombrie 2015. În completare, pentru variantele ocolitoare Comarnic și Bușteni au fost finalizate studiile de fezabilitate, iar în acest moment se află în pregătire documentația pentru lansarea procedurii de licitație aferentă lucrărilor de execuție”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *