Skip to content
Coronavirus

Ministrul Transporturilor va propune suspendarea zborurilor spre şi dinspre toate ţările aflate în ”zona roşie”

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat, joi, în şedinţa de Guvern, că va propune Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă (CNSSU) ca, începând de vineri, să fie suspendate toate zborurile spre şi dinspre ţările care se află în ”zona roşie”. Lista a fost actualizată, joi, de către Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP), fiind 12 state, informează news.ro.

”Am avut astăzi o discuţie foarte bună cu domnul ministru Vela şi vom veni în Comitetul Naţionale pentru Situaţii Speciale de Urgenţă cu propunerea de a reglementa transportul internaţional de persoane pentru că el a fost reglementat printr-o hotărâre a CNSSU până la data de 31 martie. Vom prelungi această suspendare introducând şi celelalte destinaţii, ţări, aflate astăzi în zona roşie. De asemene, vom veni cu o propunere în legătură cu suspendarea zborurilor către şi dinspre ţările care au intrat în zona roşie, alături de Italia, Spania, Franţa şi Germania, intrând şi alte alte state începând cu ziua de mâine”, a declarat, joi, la începutul şedinţei de Guvern, ministrul Transproturilor, Lucian Bode.

INSP a actualizat, joi, lista zonelor roşii, toate persoanele care sosesc din aceste ţări urmând a intrat obligatoriu în carantină instituţionalizată pentru 14 zile.

Statele care sunt marcate ca „zone roşii” sunt: Austria, Belgia, Elveţia, Franţa, Germania, Iran, Italia, Marea Britanie, Olanda, Spania, SUA şi Turcia.

Toate persoanele care sosesc din străinătate sunt considerate a veni din ”zona galbenă” şi vor fi izolate la domiciliu pentru 14 zile.

Lista actualizată intră în vigoare de la data de 03.04.2020, orele 00:00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *