Skip to content
Politică

Ministrul Transporturilor, veste îmbucurătoare privind lotul 4 al Autostrăzii Lugoj-Deva

observator.tv

Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, a adus miercuri o veste îmbucurătoare privind lotul 4 al Autostrăzii Lugoj-Deva.

Guvernantul s-a aflat miercuri pe lotul al treilea al Autostrăzii Lugoj-Deva, iar la finalul vizitei a declarat că a primit asigurări de la constructorul lotului 4 că acesta va fi finalizat în luna octombrie a acestui an, potrivit News.ro.

După ce în data de 17 aprilie, ministrul Transporturilor Lucian Şova a mers să vadă stadiul lucrărilor pe loturile 3 şi 4, miercuri, acesta s-a întors pe tronsonul 3 al aceleiaşi autostrăzi, alături de ambasadorul Spaniei Ramiro Fernández Bachiller, dat fiind faptul că liderul asocierii care lucrează pe acest segment de şosea este spaniol (Aldesa Construcciones, care s-a asociat cu Teloxim Con, Comsa și Arcadis Eurometudes).

Întoarcerea ministrului în şantier a fost motivată de faptul că la ultima vizită se arătase nemulţumit de felul în care se mobilizau muncitorii, precum şi de calitatea lucrării.

„Am fost doar pe o autostradă, pe Lugoj – Deva, loturile 3 şi 4, acum două săptămâni. Acum am revenit pe lotul trei pentru că am descoperit grave disfuncţionalităţi în implementarea proiectului. Le-am descoperit încă de când mi-am început mandatul, pentru că existau o mulţime de documente la nivelul ministerului care arătau că antreprenorul lucrează de o manieră deficitară, am început lucrarea cu o firmă spaniolă care nu ne-a arătat capacitatea de a se mobiliza corespunzător, a existat şi o cerere din partea ambasadorului Spaniei la Bucureşti, privind interesele acestei companii. La o întâlnire pe care am avut-o la Ministerul Transporturilor i-am propus domnului ambasador să mai facem o vizită pe şantier, lucru pe care l-am făcut astăzi şi unde am observat începutul unor activităţi care ar trebui să ne apropie de dezideratul de a termina la timp acest proiect. Încă am rezerve cu privire la acest lucru, manifestăm maximul de atenţie şi de aceea mi-am şi dedicat cu prioritate o parte din timp prezenţei mele foarte aproape de acest proiect, cu suportul autorităţilor locale, atât din Timiş cât şi din Hunedoara, lucru care mă face să le mulţumesc”, a declarat Lucian Şova pentru News.ro.

Ministrul a mai spus că Lotul 4 al autostrăzii Lugoj- Deva ar putea fi deschis în luna octombrie a acestui an, potrivit antreprenorului.

„Am premise încurajatoare, am primit asigurări de la antreprenorul de pe lotul 4 că înainte de sfârşitul anului acest lot va putea fi dat în circulaţie, a avansat chiar termenul de octombrie. Încă nu preiau şi eu optimismul său, dar apreciez că, aşa cum am văzut că stau lucrurile la vizita precedentă, îmi exprim încrederea că îşi va respecta angajamentele”, a detaliat Șova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *