Skip to content
Politică

Ministrul Transporturilor vrea să toarne din nou. De data aceasta, metrou către Otopeni

cntews.ro

Ministrul Transporturilor, Felix Stroe, vrea să toarne din nou. Nu informații la Securitate – așa cum a arătat CNSAS (detalii în linkul de mai jos) -, ci de data aceasta o linie de metrou dinspre București spre Otopeni.

CITIȚI ȘI:UPDATE O stradă-i poartă numele / Noul ministru al Transporturilor a turnat la Securitate DOCUMENT

Ministrul Transporturilor, Felix Stroe, i-a promis premierului Mihai Tudose că linia de metrou spre Aeroportul Otopeni va fi gata până la Campionatul European de fotbal din 2020, adică în doi ani, dacă în vară reuşeşte să atribuie contractul de execuţie. Pe de altă parte, indicatorii tehnico-economici ai Magistralei 6 prevăd o durată a lucrărilor de patru ani, informează Economica.net.

Declaraţiile Ministrului Transporturilor Felix Stroe, potrivit cărora metroul de Otopeni va fi gata în 2020, au fost taxate imediat de către reprezentanţii Asociaţiei Metrou Uşor.

„Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, prin domnul ministru Felix Stroe, ne anunţă că M6 va fi gata în exact doi ani! Mai precis, a anunţat că pe 27 decembrie depune documentaţia pentru finanţarea europeană a proiectului”, spun reprezentanţii Asociaţiei Metrou Uşor.

Ei arată că, în cel mai optimist caz, licitaţia durează şase luni şi se ajunge în iunie 2018.”Stroe se angajează să fie totul gata pentru Euro 2020 (campionatul european de fotbal, care începe în iunie 2020). Adica fix doi ani de la „nimic” până „la cheie”. Adăugaţi pe listă şi exproprierile ce trebuie realizate”, mai spun reprezentanţii Asociaţiei.

Aceştia adaugă că, în scenariul pesimist, abia etapele birocratice vor fi gata până în 2020, urmând ca „prima sapă” să fie dată undeva odată cu începerea campionatului european.

„Una peste alta, considerăm că este o declaraţie absurdă şi iresponsabilă, conchid reprezentanţii Asociaţiei Metrou Uşor.

Estimarea ministrului Felix Stroe este contrazisă chiar de către indicatorii tehnico-economici ai proiectului, aprobaţi anul trecut în Guvern.

Conform documentului menţionat, durata de execuţie a lucrărilor este de 48 de luni. Deci, metroul de Otopeni nu are cum să fie gata până în 2020, ci abia în 2022. Şi asta dacă până în vara anului viitor va avea constructor şi nu vor fi alte piedici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *