Ministrul Turismului modifică legea după tragedia de la „Ferma Dacilor”

Ştefan Radu Oprea
Sursa foto: Facebook / Ştefan Radu Oprea

Ministrul Economiei și al Turismului, Radu Oprea, a declarat joi, la Digi24, referitor la tragedia de la „Ferma Dacilor”, că „permisiunea de funcționare nu este în dreptul Ministerului Turismului”, care doar certifică un standard de calitate, adăugând că nu se ocupă cu verificarea aspectelor care țin de construcție. De asemenea, Oprea a mai explicat că a solicitat să fie modificată legea, astfel încât pensiunile nu vor mai fi certificate fără autorizații.

„Nu este vorba de o autorizație propriu-zisă, ci de o certificare. Ministerul Turismului certifică un standard, o calitate a serviciilor pe care le primești când vorbim de o stea, două, trei și așa mai departe, sau de margarete, în cazul pensiunilor, detalii care se regăsesc în documentele pe care administratorii unui astfel de hotel le transmit către minister. Punctual, necunoașterea legii nu te absolvă de responsabilitate. Este un mesaj pentru primarul care invocă greșit o autorizație existentă unei autorizații din partea Ministerului Turismului”, a explicat Radu Oprea.

Oprea spune că Ministerul Turismului se ocupă cu standardul de calitate

De asemenea, a precizat că, în ceea ce privește „Ferma Dacilor”, în 2017 a fost o primă solicitare la Ministerul Turismului pentru trei stele.

„Solicitarea o face administratorul, acționarul, cel care are puterea de a reprezenta societatea comercială, care este proprietarul acelei capacități de cazare. Nu am văzut solicitarea și documentele, doar nota de informare trimisă de cei din departamentul turism, din direcția turism, din minister. În notă mi se spune că au solicitat, și în conformitate cu legea eliberăm acest certificat provizoriu cu o valabilitate de maximum 90 de zile. În acest interval trebuie să se deplaseze cei din direcția de control să verifice că sunt îndeplinite acele condiții solicitate. Noi verificăm standardul de calitate al camerei respective. Standardul presupune că la o cameră cu patru stele, de exemplu, trebuie să ai un număr de prosoape, un număr de paturi, perne, pături, o suprafață. Acestea sunt certificările pe care le dăm noi, ca minister. Nimic altceva în plus. Nu ține de construcție, de stabilitatea inclusiv la incendiu. Acestea sunt parte integrantă a autorizației de construire”, a mai declarat Oprea.

„Ferma Dacilor” a cerut autorizație pentru trei margarete

Oprea a mai spus că cei de la „Ferma Dacilor” au cerut autorizație pentru trei margarete.

 

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL