Skip to content
Economie Societate

Ministrul Turismului: Nu interzicem Booking sau AirBnb; cei care închiriază unităţi de cazare trebuie să fie înregistraţi

romanialibera.ro

Proprietarii de unităţi turistice care vor să închirieze prin intermediul platformelor online Booking.com sau AirBnb vor trebui să se licenţieze la Ministerul Turismului sau să se înregistreze la autorităţile locale, a declarat miercuri ministrul de resort, Bogdan Trif, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

Nici vorbă să interzicem platformele online. Dimpotrivă. Vrem să oferteze prin aceste platforme doar cei care deţin unităţi licenţiate la MT sau, dacă sunt persoane fizice, să se înregistreze la autoritatea publică locală, online, fără niciun fel de cost. În acest moment, nu avem o evidenţă a unităţilor de cazare oferite prin platformele online. Consider că autorităţile statului trebuie să ştie care locuinţe sunt închiriate în acest mod„, a declarat Bogdan Trif.

Potrivit acestuia, după înregistrare, unităţile de cazare vor fi verificate.

Vrem să ne asiguram de calitatea serviciilor şi că sunt respectate condiţiile de igienă şi siguranţă a turiştilor„, a mai spus ministrul Turismului.

Proiectul de lege a trecut de Senat şi va intra în dezbateri în Camera Deputaţilor, care este cameră decizională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *