Skip to content
Politică

Ministrul USR al Economiei, reproșuri din PNL înainte de moțiunea simplă: Sunt 1.200 de oameni acolo care rămân fără loc de muncă

Inquam Photos/George Călin
" "

Contactat de PS News, liderul senatorilor PNL, Virgil Guran, a declarat că liberalii nu vor vota moțiunea simplă depusă de PSD împotriva ministrului Economiei, Claudiu Năsui, susținând că, deși există diferențe de idei între PNL și USRPLUS, „s-a stabilit foarte clar că se va vota pentru susținerea domnului Năsui”.

Guran recunoaște, însă, că are o nemulțumire personală în legătură cu prestația ministrului Năsui.

" "
" "

”Dacă mă refer strict la mine, eu vă spun că acolo avem un proiect apropo de Ministerul Economiei, un proiect pornit din timpul guvernării Orban și e trecut și în programul actual de guvernare referitor la COS Târgoviște, o întreprindere care este viabilă, singura care mai poate produce rapid oțel special și fier beton absolut necesar în industria constructoare din România, în domeniul construcțiilor.

Această întreprindere are datorii la stat și în mod normal pentru a recupera datoriile se putea relua de urgență și pusă imediat în funcțiune. Sunt 1.200 de oameni care în loc să aducă contribuție la buget prin impozite și taxe sunt în șomaj. Acolo se pregătise în timpul guvernării Orban o investiție mare având teren și toate infrastructura necesară pentru a produce curent electric printr-o generare prin gaz și în momentul de față nu se semnează acel document și atât mai era de făcut, o semnătură.

Toate formațiunile erau în regulă, dar eu sper să înțeleagă ministrul Năsui acest lucru și să găsim o soluție, pentru că nu e vorba doar de 1.200 de români care rămân fără loc de muncă, este vorba de o industrie care a funcționat foarte bine și, în momentul de față, în România nu mai producem nici măcar un gram de fier beton, importăm totul. Noi doream să se pună pe picioare această fabrică și probabil, mai departe, începeau și celelalte ușor ușor să producă, să refacem ce s-a pierdut printr-o privatizare negândită de către cei de atunci, în speță PSD-ul. Au venit investitorii ruși cu banii și au închis întreprinderi care sunt și rentabile și absolut necesare”, susține Virgil Guran.

De asemenea, acesta a declarat că liberalii nu vor vota moțiunea de cenzură depusă de social-democrați împotriva ministrului Economiei, Claudiu Năsui pentru că „e nevoie de sprijin într-o alianță”.

„Asta ar putea fi o nemulțumire, dar asta nu înseamnă că nu funcționează alianța, că așa cum s-ar bucura unii s-ar rupe alianța, dar suntem o alianță dinamică, discutăm între noi, ne spunem nemulțumirile și pe programul de reziliență sunt tot felul de idei, toată lumea vine cu o gândire, dar trebuie să le armonizăm. Într-adevăr, aici trebuie să ajungem la concluzia că trebuie să ne armonizăm mai ușor, este adevărat că suntem două partide (n.r PNL și USRPLUS) între care există anumite diferențe. Noi suntem un partid de tradiție, cu experiență, iar USR-ul este un partid mai nou apărut care nu s-a rodat la guvernare să vadă că lucrurile, pentru a ieși trebuie făcute într-un anumit fel, dar asta nu înseamnă că nu funcționează alianța. 

S-a speculat că vom vota moțiunea împotriva ministrului Economiei, dar nu o vom face și nici nu va putea trece dacă noi nu votăm și lucrurile se vor așeza în viitorul apropiat. Nu va vota nimeni, pentru că e normal să sprijinim așa cum se face într-o alianță.

S-ar ajunge la o moțiune să se voteze împotriva unui ministru, doar în momentul în care sunt mari nemulțumiri și mari greșeli, dar până atunci lucrurile se pot armoniza. Niciodată în lumea asta nu a existat perfecțiune într-o alianță. Există discuții care se pun la punct și care vor da rezultate. Am venit la guvernare să realizăm un program, nu să ne impunem fiecare ce gândim noi. S-a stabilit foarte clar astăzi că vom vota pentru susținerea domnului Năsui”, a conchis liderul senatorilor PNL.

În ședința PNL de luni s-a discutat și despre existența unui amplu scandal între PNL și USRPLUS pe CA-uri. Cei prezenți la ședință au atras atenția conducerii PNL că useriștii generează ample conflicte în CA-uri, înlocuind majoritatea liberalilor cu oameni din USRPLUS.

1 comentariu la “Ministrul USR al Economiei, reproșuri din PNL înainte de moțiunea simplă: Sunt 1.200 de oameni acolo care rămân fără loc de muncă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *