Skip to content
Opinii & Analize

Ministrul Vela reînvie USL la MAI! O fi ordin sau plăcere?

" "

Pentru cine a uitat, USL a fost un mariaj politic de-o pornografie rară, care a oripilat majoritatea românilor. Probabil cea mai hidoasă, oribilă și perdantă alianță electorală post-decembristă. Alăturarea liberalilor cu pesediștii s-a lăsat cu un dezastru electoral pentru ambele formațiuni, însă cei mai șifonați au ieșit primii. Probabil și acum se răsucesc brătienii în mormânt, după ce urmașii lor și-au dat mâna cu partidul lui Ion Iliescu condus de Ponta. Este și motivul pentru care uniunea consfințită pe trista dată de 5 februarie 2011 a fost mereu comparată cu Monstruoasa Coaliție ce s-a lăsat cu înlăturarea lui Alexandru Ioan Cuza de la domnie.

Am făcut acest scurt apel la memoria recentă, pentru a înțelege cu toții cam cât de gravă, devastatoare și sinucigașă electoral ar putea fi o reeditare a acestei nenorociri politice. Românii au înțeles că “ciuma roșie” a făcut rău României, că o guvernare ticăloasă prestată de Dragnea prin interpuși ne-a dat înapoi un sfert de secol și că semianalfabeții care s-au perindat pe la putere au făcut țara de râs. Ce mi-aș fi dorit din tot sufletul era ca și ceilalți oameni politici să înțeleagă același lucru. Mai ales că ei erau cei ce le vorbeau românilor despre pericolul “ciumei roșii”, concept inventat de noi presa, dar preluat cu succes de toată România.

" "
" "

Mersul lucrurilor în zilele noastre mă face să cred că nu e deloc așa! O să iau ca studiu de caz Ministerul de Interne și mă rog din tot sufletul să fie excepția care confirmă o maturitate liberală. La Interne, “ciuma roșie” e roz bombon. Sau turcoaz asortat cu puțin coraille. Doamnele știu ce zic! Sau cu puțin mov, ca să facem și domnii să zâmbească la gândul bancurilor porcoase. Ar fi de râs povestea, dacă n-ar fi de plâns. Așa că voi trece direct la parastas:

Secretarul de stat al ministrului Marcel Vela se numește Bogdan Despescu. Tocmai ce a fost uns pe funcție. Ca să n-avem vorbe și să n-o dăm după copac: e omul lui Marcel Ciolacu și al fostului premieri PSD Mihai Tudose! Omul lor de casă, apropiat, băiat bun la toate sau cum vreți să îi spuneți. Dacă aveți cumva dubii sau crede careva că a înnebunit Bucura, vă ajută amicul Google cu o confirmare! Povestea lui e peste tot. Când a vrut Carmen Dan să-l zboare din minister, au sărit ca arși pentru el Tudose și cu Ciolacu. Care n-aveau nimic în clin sau în mânecă cu Internele și cu mersul lucrurilor pe-acolo. Era doar vorba de omul lor, de puiul din poliție, al cărui gât vroia să-l rupă secretara de la Videle. Punct!

Vreți să continuam cu reforma domnului Vela, luați de-acilea! Și-a tras consilier nou, om de încredere, bun la toate: generalul Gelaledin Nezir. Cu ăsta ce am, o să spuneți?! Păi n-am nimic cu el, dar am cu CV-ul lui! Cum naiba l-a găsit ministrul taman pe omul adus de Gabi Oprea la Interne, fost consilier al lui Carmen Dan, reșapat apoi ca șef de cabinet de interimarul Mihai Fifor?! M-am prins: era atât de bun omul, că l-au luat pe post de sfătuitor toți pesediștii și cum era la promoție, a sărit și noul ministru PNL, să nu-l piardă! Nu de alta, dar ce făceam dacă se întorcea generalul la pensia lui specială de multe mii de euro pe lună și îl pierdeam?! Așa putem dormi liniștiți. La mine nu se aplică, fiindcă am atâtea lucruri în minte, despre biografia romanțată a domnului Nezir, că abia aștept să vi le împărtășesc…

Dar să revenim la reforma din Interne și la schimbarea feței Poliției Române. Nu știu cât le iese deocamdată, dar cred că președintele României sigur s-a schimbat la față, când a văzut ce l-au pus să facă. O investigație uluitoare a colegilor de la Libertatea a scos la iveală faptul că președintele Klaus Iohannis a înaintat în grad cu ocazia Zilei Naționale un ofițer ce a coordonat “mizeria” 10 August!! Este vorba de Ștefan Săvulescu, șeful Direcției Generale de Management Operațional. Desigur, este vorba de o formalitate, președintele făcând avansările pe baza propunerilor venite de la ministere. În cazul nostru, de la Interne. În concluzie, dacă tot e pe schimbat fața Internelor, vin și eu cu câteva propuneri. Încep, desigur, cu Gabriel Oprea care tot e fără obiectul muncii după ce l-a împins Ciolacu pe scările PSD. Ar fi păcat să-l pierdeți că e taman bun de secretar de stat. Despre celebrul Cătălin Voicu nu mai știu nimic, dar auzisem că s-a eliberat. Pică mănușă pe orice funcție, dar e bun și de consilier personal. Știe cu justiția, cu poliția și, mai nou s-a școlit printre infractori. În fine, pentru Poliția Română am bomboana pe colivă. Îl mai știți pe consăteanul lui Adrian Năstase, generalul Toma Zaharia?! Nu s-o fi plictisit omul de mâncat pensie specială?! Dacă sună ministerul goarna, sigur pune stângul pe tobă și se prezintă în fața CC-ului.

" "
" "

1 comentariu la “Ministrul Vela reînvie USL la MAI! O fi ordin sau plăcere?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *