Skip to content
Politică

Ministrul Justiției, solicitare către Guvern care îi privește pe pușcăriași

Ministrul Justiției, Raluca Prună, face o solicitare către Guvern care îi privește pe pușcăriași.

Astfel, ministrul Justiției, Raluca Prună, va propune în prima ședință de guvern din luna februarie adoptarea unei ordonanțe de urgență prin care să fie eliminată prevederea conform căreia lucrările științifice scrise după gratii pot aduce reducerea cu 30 de zile a perioadei de detenție, potrivit b1.ro.

”Decizia 619/2011 prevede procedura pe care o persoană condamnată care vrea să scrie o lucrare trebuie să o urmeze pentru a o publica. Am cerut pe 31 decembrie lista cu autori și lucrări, iar pe 6 ianuarie s-a publicat, la cererea mea, o listă mai completă, care să cuprindă penitenciarul, fapta pentru care a fost condamnat deținutul, profesorul universitar sau conferențiar și editura.

Constat că este un fenomen care a scăpat totalmente de sub control și am decis să propun guvernului României ca, printr-o ordonanță de urgență care va fi promovată în prima ședință de guvern din februarie, să cer abrogarea acestei dispoziții.

Voi facem o consultare publică după cum prevede legea, iar urgența este evidentă: e un fenomen scăpat de sub control. Cea mai bună soluție este abrogarea acestei dispoziții.

Voi pune pe masa guvernului în acceași zi regulamentul de aplicare a legii 254/2013, care trebuie să fie adoptat odată cu legea. S-a lucrat la acest regulament înainte să-mi preiau mandatul și am să-l pun pe masa guvernului să fie adoptat odată cu OUG”, a declarat Ministrul Justiției.

Aceasta a mai declarat că nu a luat o decizie în privința șefului ANP, dar consideră că faptele sunt destul de elocvente: ”E prematur să spun dacă iau în considerare schimbarea șefului ANP (Administrația Națională a Penitenciarelor – n.r,), dar faptele sunt elocvente despre competența mangerială a directorului general al ANP. Faptul că fac eu public date ce trebuiau publicate de ANP arată că a început deja o evaluare”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *