Skip to content
Politică

Minorităţile naţionale susţin Acordul politic naţional propus de preşedintele Iohannis

Grupul parlamentar al minorităţilor naţionale susţine Acordul politic naţional pentru consolidarea parcursului european al României propus de şeful statului, a anunţat, miercuri, liderul grupului, Varujan Pambuccian.

Grupul parlamentar al minorităţilor naţionale a luat act de Acordul politic naţional pentru consolidarea parcursului european al României, propus de Excelenţa Sa, domnul Klaus Werner Iohannis, Preşedintele României, şi în şedinta de luni, 1.07.2019, a decis, în integralitatea sa, să susţină acest demers„, se arată într-un comunicat de presă transmis de Pambuccian.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat pe 5 iunie, după consultările cu reprezentanţii partidelor parlamentare, că i-a invitat să semneze un acord naţional pentru România europeană, scrie agerpres.ro.

Am constatat că există o largă convergenţă. Marea majoritate a partidelor au fost de acord că rezultatele acestui referendum trebuie implementate aşa cum a votat poporul, sunt de acord partidele că trebuie consolidat parcursul european al României. În consecinţă, pentru a valorifica aşa cum se cuvine acest vot şi consultările, am decis să invit partidele politice parlamentare să semnăm un acord naţional pentru consolidarea parcursului european al României sau un pact politic pentru România europeană„, a declarat şeful statului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *