Skip to content
Politică

Minune mare în PMP: îl critici pe Băsescu, dar NU riști sancțiuni. Cazul Turcescu EXCLUSIV

agerpres.ro

Redacția PSnews.ro vă prezintă în cele ce urmează implicațiile recentei ieșiri publice a lui Robert Turcescu (vicepreședinte al PMP) împotriva însuși șefului său de partid, Traian Băsescu, după amendamentul acestuia la Legea grațierii.

CITIȚI ȘI: Turcescu, critici dure către Băsescu: Este inacceptabil și va duce la disoluția PMP

Cel mai probabil, Turcescu nu riscă nicio sancțiune pe linie de partid, a dat de înțeles Valeriu Steriu (co-președinte executiv al PMP), într-o declarație oferită vineri pentru PSnews.ro. De altfel, întregul discurs al lui Steriu a fost marcat de o notă împăciuitoare, deputatul scoțând în evidență că Partidul Mișcarea Populară se află acum într-o perioadă de consolidare, așa că pedepsele nu își au locul.

Situația lui Turcescu este cu atât mai surprinzătoare, cu cât Băsescu este renumit pentru stilul autoritar de conducere.

„N-aș comenta-o (declarația lui Turcescu – n.r.). Vom avea luni o ședință internă în partid și probabil că vom limpezi aceste aspecte. În clipa de față, e o postare pe Facebook, Robert și-a spus un punct de vedere, e un factor de dinamică într-un partid, evident că e bine că fiecare își spune punctul de vedere. Le analizăm pe toate părțile, căutăm o soluție în partea de consultare internă din partid, tocmai ca să ținem PMP foarte bine grupat. Adică nu văd ca un factor de destabilizare a partidului un comentariu al unuia sau al altuia pe un proiect ori pe un amendament la un proiect de lege”, a afirmat Valeriu Steriu pentru PSnews.ro.

Confruntat cu faptul că, totuși, este vorba despre o critică adusă însuși președintelui PMP de către unul dintre vicepreședinți, fostul UNPR-ist a dat-o din nou la pace, sugerând chiar că amendamentul lui Băsescu ar putea să NU beneficieze de susținere în interiorul PMP.

„Nu a spus cu subiect și predicat (Turcescu – n.r.) că este de vină președintele partidului. Toată lumea dorește o dezbatere internă în partid, în momentul în care îți asumi un proiect politic. Președintele, pe de altă parte, a avut foarte curat demersul, spunând că e în nume propriu și că îl susține, e punctul dânsului de vedere… Tocmai de aceea luni vom avea o discuție internă, legată și de faptul dacă va avea sau nu susținere un astfel de proiect, din toate punctele de vedere. Deci nu o văd ca pe o treabă care trebuie să escaladeze; dimpotrivă: e o treabă care trebuie să clarifice și să sudeze partidul mai departe. Nu e nici prima, nici ultima oară când unul dintre colegi va avea un comentariu de făcut. Astfel de aspecte nu rup partidul; astfel de situații îl întăresc”, a detaliat Steriu.

Valeriu Steriu a mai spus că nu a vorbit cu Traian Băsescu despre opinia lui Robert Turcescu, dar a vorbit cu președintele PMP „în permanență în ultimele luni despre tot ce se întâmplă pe proiectele din justiție, despre comisia de anchetă (din cazul Dan Andronic – n.r.)… Toate elementele le discutăm în permanență. Adică nu e un partid în care ni se tratează sarcini, iar noi le executăm”.

În continuare, Steriu a dat asigurări că Turcescu nu riscă sancțiuni în interiorul PMP, deoarece „noi nu avem în clipa de față în partid intenția să umblăm cu sancțiunea unuia sau a altuia pentru o opinie”.

„Este absurd – suntem în clipa de față în coagularea partidului. Avem un grup la Camera Deputaților și alt grup la Senat, care încep să lucreze tot mai bine, și chiar privim în clipa de față cu speranța că vom avea rezultate bune în 11 iunie (la alegerile locale parțiale – n.r.). De asemenea, avem un an plin de alegeri interne… Deci sunt suficiente momente ca să ne sancționăm sau să ne sprijinim colegii în mod democratic, cu votul intern din partid, nu altfel”, a punctat chestorul Camerei Deputaților.

Totodată, chestionat dacă au existat și alți lideri sau simpli membri ai PMP (în afară de vicepreședintele Radu Cristescu) care să îl taxeze pe Robert Turcescu pentru asaltul la Traian Băsescu, Valeriu Steriu a replicat: „Nu. E și sfârșit de săptămână parlamentară, și vă dați seama că toată discuția asta a apărut mai degrabă în formele de comunicare pe care fiecare le-a avut la îndemână (Turcescu pe Facebook, Cristescu la televizor – n.r.), dar nu într-o formă organizată, cum sperăm să fie luni dialogul între colegi”.

2 comentarii la “Minune mare în PMP: îl critici pe Băsescu, dar NU riști sancțiuni. Cazul Turcescu EXCLUSIV

  1. UN ALT ACOPERIT-TURCESCU , MUSCA” MANA UNUI ”COLEG DE PARTID” , CE ISI AFISEAZA OPINIA PERSONALA , NU IN CALITATE DE PRESEDINTE DE PARTID !! POATE AR TREBUI SA VA REAMINTESC CA ”IN POMUL FARA ROADE , NUMAI NEBUNUL DA CU PIATRA ” !! AMBITIA UNORA NU POATE EGALA, C.V LUI BASE / VALOAREA CELUI MAI LONGEVIV PRESEDINTE, DUPA 90/ FRICA VOASTRA FATA DE EL/ PSD-isti/ PNL-isti / PMP-isti .. and so forth !! este evidenta !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *