Skip to content
Politică

Minune mare: un PNL-ist critică tăierile lui Boc din 2010, dar arată spre PSD

www.cotidianul.ro

Minune mare în PNL: un deputat vorbește critic despre tăierea salariilor și impozitarea pensiilor (măsuri luate de către guvernul Emil Boc în 2010), dar arată acum cu degetul către PSD.

Gestul deputatului de Constanța Bogdan Huțucă (foto jos; sursa: Ziua de Constanța) este cu atât mai surprinzător, cu cât acum vechii PNL-iști (printre care se numără el) sunt colegi de partid cu foștii PDL-iști ai lui Boc, iar tema tăierilor din 2010 a devenit un tabu în formațiunea condusă de către Raluca Turcan.

Image result for bogdan hutuca

Într-un comunicat trimis vineri PSnews.ro, Huțucă (președintele organizației județene PNL Constanța) susține că modificările din noul Cod Fiscal prezentat de către guvernul PSD-ALDE ar putea reduce prin impozitare majoritatea prestațiilor sociale, de la bursele pentru studiu, sociale sau de merit, până la ajutoarele acordate orfanilor, ajutoarele acordate pentru naștere, pentru boli incurabile sau ajutoarele pentru pierderi în urma calamităților naturale.

„Noul Cod Fiscal – în varianta actuală de proiect – atacă veniturile tuturor românilor. Iată numai câteva categorii de venituri pe care Guvernul PSD le va impozita (neimpozitate în prezent): indemnizațiile pentru creșterea copilului și îngrijirea copilului bolnav, bursele de școlarizare, sumele primite sub formă de sponsorizare, premiile olimpicilor. Nici măcar ajutoarele pentru boli incurabile sau avantajele în bani pentru persoanele cu handicap nu scapă impozitării PSD”, a declarat parlamentarul liberal.

Același Bogdan Huțucă a comparat noul Cod Fiscal prezentat de către executivul PSD cu tăierea salariilor și impozitarea pensiilor din anul 2010.

„Impozitul diferențiat pe venitul global gândit în laboratoarele PSD este comparabil cu impozitarea pensiilor din anul 2010 și cu tăierile de salarii din aceeași perioadă. În calitate de vicepreședinte al Comisiei de Buget Finanțe din Camera Deputaților voi susține ca anumite tipuri de venituri să rămână în afara tablei de impozitare. Sper că nu se vor supăra colegii din PSD când un liberal le va da câteva sugestii de sorginte social-democrată, a conchis deputatul Bogdan Huțucă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *