Minunea din Sud. Grindeanu vrea ca din 2024 să se circule pe autostradă de la Craiova la Constanţa

sorin grindeanu
foto: captura video

„Ideea este ca de la anul, pe această variantă sudică, de la Craiova la Constanţa, să se poată circula pe autostradă”, a afirmat, marţi ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, după vizita de lucru la loturile 1 şi 2 din Autostrada Ploieşti- Buzău (A7).

Săptămâna viitoare va fi atinsă ţinta stabilită de 1.000 km de autostradă, întrucât va fi dat în circulaţie lotul Nuşfalău – Suplacu de Barcău din Autostrada Transilvaniei, a mai anunţat Grindeanu.

„Până la finalul anului viitor, vor fi daţi în circulaţie minim 250 de km de autostradă. Cred că săptămâna viitoare vom atinge borna de 1.000 de km, fiindcă se dă în circulaţie lotul de la Nuşfalău la Suplacu de Barcău, pe Autostrada Transilvaniei, şi atingem acea bornă de 1.000 de km”, a spus Grindeanu.

El a adus noutăţi şi în privinţa Bucureştiului, unde un tronson al A0, care în mare leagă DN1, pe partea de nord, va fi dat în circulaţie într-o lună.

”Am mers apoi pe A0 sud, cele trei loturi, care de asemenea se lucrează, sunt într-un stadiu avansat, unul dintre loturi va fi dat în circulaţie anul acesta. Ideea este, aşa cum spunea şi prim-ministrul, ca de la anul, de la Craiova, pe această variantă sudică, de la Craiova la Constanţa să se poată circula pe autostradă”, a completat Grindeanu.

Ministrul Transporturilor se aşteaptă ca în următoarea perioadă ritmul lucrărilor să se înteţească, existând resursele financiare de care e nevoie.

”Mă aştept ca în următoarea lună ritmul să fie sporit, resurse financiare există, nu e o problemă de bani, mă aştept să văd un ritm crescut”, a mai adăugat Grindeanu.

Premierul Marcel Ciolacu a efectuat alături de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, o vizită pe loturile 1 şi 2 din Autostrada Ploieşti – Buzău, Mizil.

Reprezentanții ministerului le-au solicitat constructorilor zilele trecute să crească mobilizarea pe șantiere, pentru ca primul lot din A7 să fie dat în circulație anul viitor.

Autostrada Moldovei, ce implică o finanțare de 600 de milioane de euro de la Banca Europeană de Investiții, va avea aproximativ 320 de kilometri, iar lucrările ar trebui să fie gata în 2025.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL