Mircea Abrudean: România este considerată de OCDE reper de bună practică în domeniul guvernării deschise

Sursa foto: Facebook - Abrudean Mircea

Mircea Abrudean, secretarul general al Guvernului, participă la ”Forumul Global OCDE – Creşterea Încrederii şi Consolidarea Democraţiei”, organizat de Secretariatul Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) şi Italia, care deţine preşedinţia G7 în acest an, el afirmând că România este considerată de OCDE reper de bună practică în domeniul guvernării deschise şi este dată drept exemplu în toate rapoartele pe care organizaţia le face pe această temă. Forumul OCDE din acest an urmăreşte să ofere o platformă incluzivă de dialog pentru guverne, societatea civilă şi sectorul privat pentru a avansa agenda globală privind creşterea încrederii în guvernarea deschisă.

”Zilele acestea are loc, la Milano, evenimentul ”Forumul Global OCDE – Creşterea Încrederii şi Consolidarea Democraţiei”, organizat de Secretariatul Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) şi Italia, care deţine preşedinţia G7 în acest an, cu tema „Identificarea de noi oportunităţi pentru viitorul democraţiei: Demnitate-Securitate-Încredere”. În cadrul demersurilor de avansare a candidaturii României la OCDE, Secretariatul General al Guvernului României a fost invitat să participe, alături de toate guvernele statelor membre şi statelor candidate, şi este reprezentat de Mircea Abrudean, secretar general al Guvernului, anunţă instituţia.

Forumul OCDE din acest an urmăreşte să ofere o platformă incluzivă de dialog pentru guverne, societatea civilă şi sectorul privat pentru a avansa agenda globală privind creşterea încrederii în guvernarea deschisă.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: