Skip to content
Politică

Mircea Badea are o singură dorință de la noul ambasador SUA. Mesaj pentru Klemm EXCLUSIV

antenaplay.ro

În contextul știrii privind înlocuirea lui Hans Klemm cu Adrian Zuckerman în postul de ambasador al SUA la București, PSnews.ro a stat de vorbă cu Mircea Badea, unul dintre cei mai duri critici din media la adresa lui Klemm pentru controversatele luări de poziție ale acestuia în legătură cu diverse spețe de politică internă din România.

CITIȚI ȘI: Trump face mutări în România. Cine ar urma să fie noul ambasador al SUA

Încă de la început, realizatorul de la Antena 3 și-a exprimat satisfacția cu privire la încheierea mandatului lui Klemm: „Orice lucru minunat se va și termina. Ca atare, și domnul Klemm la un moment dat va trebui să plece. Această schimbare poate fi bună sau poate fi și mai bună”.

Întrebat ce așteptări are de la noul ambasador al Statelor Unite ale Americii, Mircea Badea a subliniat că Zuckerman va trebui să vorbească despre lucruri concrete, iar nu despre „abstracțiuni, clișee și lozinci”. Amintim că Badea și-a exprimat în repetate rânduri nemulțumirea cauzată de faptul că ambasadele străine au criticat modificările legislative din ultima vreme (legile justiției, Codul Penal și cel de Procedură Penală etc.) la modul general, fără ca ele să indice în mod specific o problemă sau alta.

„Aștept (ca noul ambasador – n.r.) să vorbească despre lucruri concrete – nu în abstracțiuni, clișee și lozinci. Asta este singura mea dorință, de fapt (nu e o așteptare). Deci fără clișee, fără lozinci, fără abstracțiuni. Mai pe concret, așa. Asta ar fi opțiunea mea”.

Pe de altă parte, Mircea Badea a evitat să indice aspectul pe care-l consideră cel mai nepotrivit din tot mandatul lui Hans Klemm („Chiar nu mai contează acum”), mulțumindu-se să-i transmită un mesaj lapidar: „Drum bun. sănătate și multă la revedere!”

În încheiere, Mircea Badea a susținut că nu are importanță faptul că Adrian Zuckerman – spre deosebire de Hans Klemm – NU este diplomat de carieră.

„Importanța este zero. Pentru că am văzut și diplomați de carieră, am văzut și nediplomați de necarieră. Nu mi se pare un criteriu pe care să mă bazez eu. Eu aștept – repet – să vorbească despre lucruri concrete, și nu în clișee, lozinci și abstracțiuni”, a conchis realizatorul TV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *