Skip to content
Politică

Mircea Badea, scenariu exploziv pentru Kovesi: Iohannis poate s-o pună purtător de cuvânt! EXCLUSIV

cotidianul.ro

Realizatorul TV Mircea Badea a oferit luni o declarație pentru PSnews.ro, în care a lansat un scenariu exploziv pentru Laura Kovesi, recent revocată de către președintele Klaus Iohannis din funcția de procuror-șef al DNA.

Concret: vedeta de la Antena 3 a susținut că nu este exclus ca șeful statului să o numească pe Codruța Kövesi pe postul de purtător de cuvânt al Administrației Prezidențiale.

„Eu zic că la cât de talentată e (și e foarte talentată!), poate s-o pună purtător de cuvânt”, a afirmat Badea, întrebat dacă se așteaptă ca acum primul om în stat să o numească pe Laura Codruța Kovesi într-o funcție călduță sau s-o susțină pentru un post în străinătate.

Discuția a pornit de la contextul general care a dus la revocarea Codruței Kovesi. Concret: Mircea Badea și-a exprimat dezaprobarea față de faptul că președintele Iohannis a amânat „jenant, penibil și neconstituțional formalitatea pe care trebuia s-o îndeplinească”.

„Situația e simplă: Curtea Constituțională a soluționat un conflict de natură constituțională, iar președintele, într-un final, a semnat decretul de revocare, după ce a amânat jenant, penibil și neconstituțional formalitatea pe care trebuia s-o îndeplinească. În spațiul public s-a tot spus: «Așteptăm decizia președintelui». Tocmai asta e: Curtea Constituțională a stabilit că președintele n-are putere de decizie în privința asta. În sfârșit, președintele, din varii motive (poate speriat de suspendare, poate la eventuale presiuni – corecte – de natură externă), a îndeplinit formalitatea pe care trebuia s-o îndeplinească”, a punctat omul de televiziune.

În altă ordine de idei: realizatorul TV s-a arătat extrem de amuzat de faptul că Laura Kovesi și-a organizat declarația de presă având în fundal numeroși magistrați de la Direcția Națională Anticorupție. În acest sens, Mircea Badea a comparat acest moment cu cel în care nord-coreenii îl plângeau pe dictatorul Kimg Jong-il și cu cel în care fostul președinte al României Traian Băsescu s-a filmat spunând: „adio, PDL”.

Secvența cu doamna Kovesi și cu procurorii DNA pe trepte este totuși suprarealistă – nu există ceva mai tare de-atât. Un moment similar a fost în 2011, în Coreea de Nord, când poporul se adunase pe stradă, să plângă că nu mai e președintele Bong-Bong-Bong ăla sau cum îl cheamă (Kim Jong-il – n.r.). N-am mai văzut o secvență precum cea de azi, cu ăia în spate pe scări, cărora le-a zis: «Apărați lupta anticorupție!», apoi a plecat din sufragerie. Este suprarealistă – vă jur! Eu n-am văzut ceva mai tare de-atât.

Sunt două secvențe cu care seamănă ce a făcut Kovesi astăzi: aia în care Băsescu și-a luat «la revedere» de la PDL cu perdeluța-n spate (că n-au pus-o pe Udrea) și aia cu poporul nord-coreean, care executa un program de plâns că nu mai era Ongo-Bongo.

Am văzut că doamna Kovesi suferea – asta e clar. Cumva cred că a fost surprinsă. Domnul Werner cred că a luat-o prin surprindere, pentru că părea foarte ofticată. A ținut un discurs de om politic care candida la Primăria Comunei Jilava.

Ce va urma? Nu știu – probabil apocalipsa. Nu există nimic mai tare. Sunt marcat de dramoleta de pe scările DNA. Văzând că totuși niște oameni s-au pretat la dramoleta aia și ea a avut discursul ăla de gâgă, rudimentar, cu niște lozinci simpliste, penibile mă face să fiu cu adevărat îngrijorat în legătură cu soarta anticorupției din România. Dacă aia era șefa celor de pe treptele ălea – cea care a ținut discursul ăla și a plecat fluturând batistuța a despărțire dramatică, atunci am o veste proastă despre anticorupția din România: este doar caraghioasă”, a detaliat Badea râzând, în declarația pentru PSnews.ro.

Chestionat dacă ia în calcul ca DNA să lanseze acum un contraatac, eventual detonând dosarul casei lui Klaus Iohannis, Mircea Badea a negat, comentând ironic că procurorii DNA ar putea pune în scenă o piesă de teatru legată de plecarea Codruței Kovesi.

„Nu (nu crede în varianta contraatacului – n.r.). Cred că prima dată vor face o piesă la Teatrul Țăndărică: «Plecarea lui Kovesi». Păreau pregătiți pentru asta. Probabil că vor face și un cor – vor organiza un concert pe aceeași temă. Și se va recita «Moartea lui Fulger» de către Marius Iacob.

Pe bune: nu există ceva mai tare pe planetă. Eu aș da la Revelion secvența asta, în categoria «Secvențele de aur ale umorului românesc». Asta e clar printre cele mai tari”, a mai zis realizatorul de la Antena 3.

1 comentariu la “Mircea Badea, scenariu exploziv pentru Kovesi: Iohannis poate s-o pună purtător de cuvânt! EXCLUSIV

  1. Superb și foarte corect,din punctul meu de vedere,comentariul făcut de Mircea.Un om deștept,echilibrat și cu multă știință de carte,ceea ce-i foarte rar in zilele noastre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *