Skip to content
Economie

Mircea Coşea, analist economic: Va trebui să ne protejăm singuri ca să supravieţuim acestei ierni

zf.ro

Analistul economic Mircea Coșea atrage atenţia asupra pericolelor crizei economice din România, mai ales că, după explozia facturilor la gaze şi energie, se majorează şi ratele la creditele bancare.

Specialistul susţine că, în curând, va trebui să ne „luptăm pentru supravieţuire” şi acuză actuala guvernare că nu „ne protejează nici în faţa acestei pandemii, nici în faţa acestor creşteri de preţuri bruşte”.

După explozia facturilor la gaze şi energie se majorează şi ratele la creditele bancare. ROBOR-ul, indicele după care se calculează ratele la împrumuturile în lei, a crescut la cel mai mare nivel din ultimele 9 luni. În plus, preţul carburantului în Capitală a depășit 7 lei.

Întrebat unde vom ajunge şi cine mai poate suporta aceste situaţii, profesorul Mircea Coşea a declarat la Antena 3„am ajuns într-un punct în care trebuie să ne punem întrebarea cum vom supraviețui.”

Este dur cuvântul a supraviețui, în condițiile în care suntem o ţară europeană, membră UE, NATO. Când ni se spunea acum două luni de zile că avem cel mai mare nivel de trai din Europa, cu cele mai bune preţuri, că pandemia a fost învinsă.

Adevărul este că va trebui să ne luptăm pentru supraviețuire pentru că, toate aceste creşteri de preţuri de rate, la combustibil, la utilități, toate astea afectează enorm veniturile populației, în condițiile în care nu se întrevăd niciun fel de creşteri în viitor sau dacă sunt vor fi infime, nu pot să balanseze aceste creşteri„, a spus profesorul Mircea Coşea care anunță o perioada destul de grea din punct de vedere economic pentru români.

Întrebat apoi dacă va trebui să ne descurcăm singuri sau să așteptăm vreun ajutor de la Guvern, profesorul Mircea Coşea a întrebat: Care guvern?

Nu avem guvern şi nu o să avem în viitor. Iar dacă o să avem tot Guvernul Cîţu, păi atunci va trebui să ne luăm singuri soarta în mâini să devenim proprii noştri miniștrii de finanțe, ai învățământului pentru că trebuie să ne gospodărim şi să ne protejăm singuri.

În momentul de faţă instituțiile statului nu pe protejează ca cetățeni, nici în faţa pandemiei, nici în faţa acestor creşteri extraordinar de mari şi bruște la tot ceea ce înseamnă viaţă.

Şi atunci, va trebui să luptăm singuri, să ne gospodărim mai bine cu foarte mari sacrificii şi să sperăm că vom ieşi din iarnă bine aşa cum se întâmplă în țările dezvoltate, a mai spus profesorul Mircea Coşea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *