Skip to content
Politică Puterea Știrilor Video

Mircea Diaconu dă cărțile pe față: MOTIVUL pentru care nu va mai candida la europarlamentare: Nu-mi place lucrul acesta!

Kanal D

Europarlamentarul independent Mircea Diaconu este cel mai recent invitat al emisiunii Puterea Știrilor, moderată de redactorul-șef PSNews, Marinela Angheluș.

Astfel, printre subiectele abordate în cadrul emisiunii s-a regăsit și decizia lui Mircea Diaconu de a nu mai candida la alegerilor europarlamentare ce vor avea loc anul acesta. Concret, europarlamentarul este de părerea că experiența de la Bruxelles este ca prima dragoste, rămâne în memorie, dar nu te întorci la ea.

Experiența de la Bruxelles a fost fabuloasă. Atâția oameni am cunoscut, atâtea lucruri am aflat. Cu gura căscată am ascultat, m-am băgat și eu în treabă, am spus și eu ceea ce am crezut, am folosit exemple de la mine din sat în chestiuni de tip mapamond. Minunat a fost, extraordinar vă spun. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru asta, le mulțumesc oamenilor. Acest lucru și cu emoția cu care oamenii m-au sprijinit atunci ca să mă pot apăra, pentru că am înțeles foarte bine despre ce a fost vorba, este irepetabilă. Este ca prima dragoste. Dacă eu aș face din nou același lucru, tot singur, firește, pentru că eu sunt un om singur, sunt independent, este ca prima dragoste, nu te întorci la ea. Rămâne în memorie, în fotografii. Eu am o amintire fabuloasă, las-o așa. 

Pe de altă parte, nici nu am senzația că explodează sondajele cu mine, că lumea are nevoie de mine atât de tare, mă trage de mânecă pe stradă ca să merg din nou la Bruxelles. Iar de muncit, vreau să muncesc mai departe. Nu am spus că mă retrag. Din nimic nu mă retrag. În continuare voi pleda pentru aceleași lucruri pentru care pledez de când mă știu. În vremea lui Ceaușescu scriam articole, pledam, aveam întâlniri cu studenții. Spuneam aceleași lucruri ca și astăzi. Îmi doresc aceleași lucruri ca și astăzi, pentru nația mea, pentru noi, pentru părinți, pentru copii, pentru ce suntem noi, așa cum înțeleg eu lucrurile acestea. Voi continua să fac lucrul acesta, să pledez, să spun, să exist.

Am o singură problema, că după ce muncesc toată ziua, de dimineață până seara, pe orice temă, seara vreau să ajung și eu acasă. Acolo nu ajung acasă. Când ajungi acasă, te descalți, intri în casă și le spui altor tăi ce a fost, cum a fost ziua, afli ce au făcut ei. Te așezi în cuibul tău, capeți putere și o iei de la capăt. Acolo, după ce terminam totul, eram singur într-un apartament. Minunat! Și uite așa, mă plimbam, mă trezeam noaptea singur. Nu-mi place lucrul acesta. Eu sunt tată de familie”, a spus Diaconu.

Chestionat dacă se va implica în politica internă, Mircea Diaconu a declarat că „Desigur. Dacă văd că cineva bate pe stradă un om, eu mă bag. Imediat mă bag. Aplic lucrul acesta și la zona politică, la zona socială. Mă enervează lucruri înfiorătoare. De exemplu, mă supără și spun asta de când am intrat în politică. Va fi bine când cetățeanul va fi egal cu statul. Ori statul român, și de atunci și de când știu eu și astăzi, îl prigonește, îl aleargă, îl vânează pe cetățean, care este singura rațiune pentru a exista”.

Urmăriți secvența video de la minutul 16:00 și până la 25:00

4 comentarii la “Mircea Diaconu dă cărțile pe față: MOTIVUL pentru care nu va mai candida la europarlamentare: Nu-mi place lucrul acesta!

  1. Du-te mai actorasule netalentat si mananca mere rosii, poate-ti sta unul in gat!!!!! Actoras de 3 lulele, o nulitate de europarlamentar trimis la Bruxelles de Antena 3 a lui voiculescu, unul care-i da contracte nevestei si face pe prostul ca nu stia ca e in incompatibilitate!?! Pe picioarele lui cand o sta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *