Skip to content
Politică

Mircea Diaconu, despre o Europă care nu mai crede în Crăciun: Păi omori visul? Cum e asta?

informatiadegiurgiu.ro

Europarlamentarul Mircea Diaconu a vorbit la Antena 3 despre Crăciun și credință, despre acel vis propriu, al tuturor oamenilor sau al unei națiuni care este păstrat viu prin faptul că putem crede în el.

Europa e un spațiu creștin. Așa s-a născut. Toate țările din Europa, indiferent că sunt ortodocși, catolici, greco-catolici. Suntem creștini. E o realitate. Se practică un fel de autoflagelare, un fel de extirpare a bunului din noi. Bunul din noi trebuie negat. Este foarte periculos ce se întâmplă. Care e problema? Eu cred în ceva. Tu respecți credința mea, eu respect credința ta. De o vreme e un fel de modă, un fel de cult european: Ce e asta? Ce e aia Crăciun? Te sinucizi. Plus că e visul ăla. În manualele din România pe care o iubesc – și aici e ceva mai bine. Încă – e vorba de ceva cum că părinții nu știu ce fac, ascund lucruri. Nu e adevărat. Este o minciună acceptată de Ministerul Educației, de cei care fac manualele, de profesori. Nu părinții, Moș Crăciun face lucrurile astea. Cineva atentează, monstruos, la vis. Păi omori visul? Cum e asta? Păi mor cu tine de gât, eu omul. Mă supără îngrozitor aceste lucruri. Mă rog, să ne împăcăm.

De credință e vorba. Există câtă vreme tu crezi orice lucru. Când eram în clasa a -III-a m-am sinucis din dragoste, că ea nu mă iubea, nici nu contează de ce. Am rămas în poarta casei mele și era iarnă și fusese un bâlci din ăsta și aveam un pistol cu doape. M-am împușcat și am căzut în zăpadă. După o vreme bunicul meu, o vreme lungă, a venit de la biserică, era preot, și cu bastonul a zis: Hei! Nu, eram mort. Câtă vreme tu poți să crezi un lucru, acela există. Atunci cum să iei chestii de astea de la societate, de la om, de la o națiune. Cine ești tu? Să-mi iei mie pe Moș Crăciun?

Care este soluția? Să credem și să practicăm,” a spus actorul Mircea Diaconu.

1 comentariu la “Mircea Diaconu, despre o Europă care nu mai crede în Crăciun: Păi omori visul? Cum e asta?

  1. Vino acasă bă nesimtitule. Ai muls banii de la Europa și acum in țara proștilor ești filozof! Stai aici unde e atât de bine de Craciun. In zece ani veți rămână doar voi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *