Skip to content
Politică

Mircea Diaconu, interviu EXPLOZIV: de ce nu mai candidează și ce NU știu românii despre europarlamentarii de la Bruxelles

Anchete Online

Europarlamentarul independent Mircea Diaconu, în exclusivitate pentru PSnews.ro, a vorbit despre planurile sale cu privire la alegerile din acest an, precum și experiența dobândită pe parcursul celor 4 ani în Parlamentul European.

Concret: întrebat fiind de reporterul PSnews.ro dacă intenționează să candideze pentru un nou mandat la alegerile europarlamentare de anul acesta, Diaconu a susținut că ”nu mai vrea afară”

”Eu nu dispar, nu mă sustrag, nu tac din gură. Însă, am o singură dorință de la soartă: muncesc oricât de mult pot, însă seara vreau să ajung și eu acasă. Și atunci: orice aș munci, vreau această cheie. Seara vreau să ajung și eu acasă. Să mă culc și eu în patul meu, să îmi văd copiii. Nu mai vreau afară, ca să spun așa. Nu vreau o țară ca afară, eu vreau o țară ca înăuntru și consider că probleme noastre au sursă și rezolvare românească. Bruxelles-ul este doar un ecou, un difuzor de amplificare  pe teme de tipul acesta”, a susținut europarlamentarul român.

Chestionat dacă are de gând să continue cariera politică pe plan intern, Mircea Diaconu a replicat:

”Nu știu. Uitați cum a fost viața mea toată: am avut mereu de făcut câte ceva. M-am concentrat să fac acel lucru cât pot de bine și într-o bună zi, ceva s-a întâmplat, cineva a apărut și mi-a schimbat totalmente soarta. Mă las dus de această cheie. Nu mi-am făcut niciodată planuri înainte, să ajunge ceva sau altceva, să fac ceva sau altceva. M-am concentrat cât am putut de tare pe lucru prezent, pe ce am de făcut și asta voi face în continuare. Eu vreau să muncesc pentru niște ținte cu acre m-am născut, pe care le-am primit prin educație și asta nu înseamnă nici regimul acesta, nici celălalt. Sunt mult mai vechi țintele mele. Așa le-am primit de la bătrânii mei. Consider că este mult mai important să muncim acasă decât afară, indiferent cum ar fi, politic sau material”, a continuat acesta.

Unii dintre ei chiar sunt degeaba pe aici, vorbesc foarte serios

Nu în ultimul rând, l-am întrebat pe actor care sunt principalele”învățături” care se desprind din cei 4 ani în care a deținut funcția de europarlamentar al României la Bruxelles. Astfel, acesta a ținut să deplângă slaba colaborare între europarlamentari precum și pregătirea precară a unora dintre aceștia.

”Am învățat foarte multe. În primul rând am învățat că totul trebuie discutat, toate subiectele negociate, discutate civilizat, și nu în furie, ceea ce în România nu se face. Totul se poate pune pe masă, orice subiect, orice cauză poate fi discutată, analizată, întoarsă pe toate fețele ș.a.m.d Aici (n.r-Bruxelles) toată lumea negociază. 

În avion, doar, sau în comisia în care ești tu și poate mai ai pe cineva și acolo poți colabora efectiv. În rest, fiecare are grupul lui politic. Acolo lucrezi, practic nu te vezi decât dacă ne dăm întâlnire la un moment dat. Nu ai cum că te vezi efectiv, decât în avion. În avion, fiecare grup politic se întoarce cu fundul la celălalt grup politic, așa se întâmplă pe acolo, și nu vorbesc unii cu alții prea mult, ceea nu este bine deloc. Eu de câte ori am mers cu avionul s-a întâmplat să stau alături de personaje nu foarte fericite din punctul acesta de vedere, dar nu am avut nicio problemă. Discut cu oricine. 

Pe de altă parte este un adevăr, credeți-mă: pe unii dintre ei nici nu-i cunosc după aproape 5 ani. Unii dintre ei chiar sunt degeaba pe aici, vorbesc foarte serios. Dar mă rog, este ”efectul-listă”. Mă tot întrebam: pentru numele lui Dumnezeu, cum a ajuns domnul acesta pe lista acestui partid onorabil, fără nicio discuție, să fie în Parlamentul European. Și va fi la fel și acum”, a conchis acesta.

 

 

3 comentarii la “Mircea Diaconu, interviu EXPLOZIV: de ce nu mai candidează și ce NU știu românii despre europarlamentarii de la Bruxelles

  1. As dori, sincer, sa il votez ca presedinte. Fata de ceea ce ne ofera peisajul politic romanesc, aceasta cloaca care se mentine de 30 de ani, aceleasi figuri (dar mai grase, mai realizate si mai condamnate ca acum doua-trei decenii) transferate dela un partid la altul si inapoi la vechiul partid (functie de cat a cotizat pentru fotoliul dorit), este mai mult decat ne putem dori. Nu il cunosc si nu ii fac campanie dar este mai roman decat marea majoritate a romanilor alesi pana acum, mai curat, mai simplu si mai apropiat de noi toti decat alesii abonati. Respect, maestre!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *