Skip to content
Politică Puterea Știrilor Video

Mircea Diaconu, la momentul adevărului. Ce a pățit în prima zi de europarlamentar: A fost ca la armată!

Inquam Photos / George Călin

Europarlamentarul independent Mircea Diaconu a fost invitatul celei mai recente ediții a emisiunii Puterea Știrilor.

În cadrul emisiunii, printre altele, Mircea Diaconu a povestit cum a fost prima zi în calitate de europarlamentar la Bruxelles, dar și care a fost primul impact pe care l-a avut cu colegii români din Parlamentul European. Amintim că actorul a fost ales ca independent în Parlamentul European în urma alegerilor din mai 2014.

”A fost ca la armată. Așa este acolo. Ajungi într-un loc străin. Totul. Deci nu știi culoarele, toaletele, nu știi dormitoarele, lumea care este acolo vine din toate părțile, de peste tot, și nu ne știm unii pe alții. Despre asta asta a fost vorba acolo. Pur și simplu niște oameni pe care nu i-am văzut niciodată, au venit din altă țară. E o vreme până când îți faci prieteni, înveți lucrurile, după care totul funcționează absolut după ceas. Așa a fost. Dar la mine a fost ceva mai special pentru că eu când am ajuns acolo iar s-au flambat anumite instituții pe aici prin România și când am ajuns eu acolo deja ajunsese de aici din România un memoriu de vreo 50 de pagini în engleză cerând Parlamentului European să nu îmi valideze mandatul, că sunt incompatibil, mă rog…cunoscutele refrene de la vremea aceea care se judecaseră deja când am depus candidatura. 

(…)Când am fost prima zi și mi-au dat cardul de vot aveam emoții dacă îmi dau cartonașul sau nu. Și mi l-au dat pentru că PE a trimis înapoi acasă un răspuns cum că nu discută cu câte o instituție din România, ci cu România. Am luat cardul și mi-am făcut o fotografie cu el în mână. A fost așa o clipă în care am avut senzația că e în regulă sau că am învins. Am avut un sentiment de liniște și am vrut să îl imortalizez. Mi-am făcut un mic tabloaș și mi l-am pus acolo unde am și un apartament cu chirie la Bruxelles și din când în când mă uit acolo.

Din clipa aia în care am primit cartela, le-am și spus asistenților mei ”Dacă apucăm să facem un an, e mare lucru”. Acum am ceva emoții, dar mici. Mia sunt 3 luni și ceva și se încheie. Sper să îl închei. Și o să îmi fac din nou o fotografie cu acela și o să îi dau drumul într-un coș, în primul coș de gunoi probabil”, a declarat Mircea Diaconu la Puterea Știrilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *