Skip to content
Politică

Mircea Dobre dă cărțile pe față și dezvăluie principalul MOTIV pentru care a plecat din PSD: Îl voi face public! EXCLUSIV

observator.tv

Mircea Titus Dobre, fost ministru al Turismului în guvernul Tudose, şi Gabriela Podaşcă, deputat PSD, s-au alăturat miercuri partidului Pro România, fondat de Victor Ponta şi Daniel Constantin.

Citiți și: Cutremur în PSD: încă doi deputați s-au alăturat lui Ponta

" "
" "

În acest context, PSnews.ro a luat legătura cu fostul ministru Mircea Titus Dobre, pentru a afla motivele care au stat la baza acestei decizii de ultim moment:

”Întotdeauna mi-a plăcut să lucrez cu oameni care construiesc și nu cu oameni care distrug sau care sunt împotriva construcției și pun de fapt piedici unei construcții, mai ales deja existente. Nu mă interesează să colaborez cu oameni care vorbesc doar de gașcă sau clică.

Gândiți-vă că am stat 19 ani în acest partid. Nu trebuie să vorbim despre PSD, trebuie să vorbim despre o clică formată într-un PDL vechi și care acum a pus stăpânire pe acest partid, a declarat fostul ministru pentru PSnews.ro

Mai mult, Dobre a atras atenția asupra faptului că principala sa nemulțumire care a generat plecarea acestuia din rândul social-democraților, s-a catalizta în jurul Ordonanței de urgență nr. 15/2017 pentru completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 51/2015 privind unele măsuri pentru realizarea de investiții la operatorii economici din industria de apărare și pentru modificarea și completarea unor acte normative.

”Dragnea a vorbit despre un program de guvernare. Tot timpul știți că în discursurile dânsului se vorbește despre un program de guvernare. Dacă vă uitați în bilanțul pe care eu l-am făcut public în momentul în care am făcut predarea la Ministerul Turismului, acolo sunt trecute toate actele normative care sunt conform programului de guvernare la linie. În momentul în acre un proiect de act normativ, și anume OG 15/2017, care a fost elaborată în luna august 2017 a intrat în Parlamentul României cu termen de depunere a raportului 20 și ceva decembrie. Raportul nu a venit, luna ianuarie știți că este vacanță parlamentară, dar au trecut lunile februarie, martie, aprilie și nu s-a întâmplat nimic. În momentul în care o comisie nu depune un raport într-o perioadă atât de lungă, conform regulamentului Camerei, se încalcă regulamentul Camerei.

În sfârșit, am făcut demersul necesar în așa fel încât această ordonanță să fie trecută de Parlament, după ce am terminat raportul, este depus în acest moment de către Comisia de Industrii, doar că Ministerului (schimbarea a fost făcută doar la nivel de ministru, secretarii de stat sunt aceeași) nu îi convine pentru cineva a spus că trebuie creată o organizație de management a destinației la nivel național. Toată lumea se întreabă ce este aceasta: este o entitate care să preia din atribuțiile ministerului, dar cel mai important lucru este de preluare a bugetului Ministerului și nu numai atât. După cum știtți, conform Codului Fiscal, orice primărie care deține o stațiune de interes național sua local, încasează o taxă specială de promovare și vin niște bani la bugetul local. Domnii acum vor să ia bani din bugetul local și să-i ducă în bugetul național al acestui OMD. Deci a fost bună ordonanța cât am fost ministru iar acum aceasta nu este mai bună. Și acesta este doar un simplu mic exemplu. Săptămâna viitoare, marți, are loc un comitet consultativ la Ministerul Turismului și primul subiect pe ordinea de zi este dezbaterea raportului Comisiei de Industrii vis-a-vis de acest proiect de act normativ. În primul rând, nu știu cum poate să dezbată un minister raportul pentru suveranul pentru aprobarea unei legislații în România este Pralamentul României, nu ministerul. Conform regulamentului Camerei Deputaților, proiectul de act normativ poate fi retrimis la Comisie la cererea inițiatorului, dra trebuie argumentat. Aici este problema. Dânșii de la minister neștiind cum să argumenteze, cheamă în comitetul cosnultativ un turism privat ca să invoce elemente. Nu știu ce vor face, nu știu ce va ieși, ideea este că aceștia caută un motiv pentru a întoarce această ordonanță la Comisie și să o modifice după cum dorește cineva care are un interes personal, lucru pe care îl voi face public la momentul respectiv când o să am dovezile”, a conchis acesta.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *