Skip to content
Politică

Mircea Dolha, despre victoria în cazul familiei Bodnariu: Justiţia norvegiană a dat dreptate parlamentarilor români

Deputatul liberal Mircea Dolha a afirmat vineri că justiţia norvegiană a dat dreptate delegaţiei parlamentare române care a mers în această ţară şi a susţinut reîntregirea familiei Bodnariu, iar părinţii îşi vor putea strânge la piept toţi cei cinci copii.

„În momentele acestea, când însăşi definiţia familiei – compusă dintr-un bărbat şi o femeie, împreună cu copiii lor – se încearcă a fi schimbată, cazul copiilor familiei Bodnariu, care au fost luaţi din sânul familiei lor, în luna noiembrie a anului trecut, de către Barnevernet, Serviciul de protecţie a copilului din Norvegia, continuă să producă tulburare în rândurile a tot mai mulţi oameni, români sau străini. (…) Nu putem fi catalogaţi drept ‘înapoiaţi’ şi ‘retrograzi’ numai pentru că ţinem atât de mult să ne păstrăm identitatea şi obiceiurile, ca naţii şi ca indivizi de sine stătători. Nu poţi manipula nişte copii ca să-şi urască părinţii. Nu poţi tu, ca organism de stat, să-i pui pe nişte copii ‘să-şi toarne’ părinţii, cu lucruri imaginare sau teribil de mult exagerate, mai ales când aceşti părinţi alcătuiesc un cuplu cât se poate de decent, nu o familie dezorganizată şi vicioasă. Situaţia începe să semene cu cea din Uniunea Sovietică a anilor ’30, când Pavlik Morozov îşi turna tatăl poliţiei politice a lui Stalin pentru că nu era un bolşevic suficient de bun, iar pentru asta era făcut erou naţional”, afirmă Dolha într-un comunicat de presă.

El a adăugat că analize obiective, realizate de experţi pe care îi citează BBC într-un documentar, arată că atât în cazul familiei Bodnariu, cât şi în multe alte cazuri de familii „autorităţile norvegiene se grăbesc adeseori, de multe ori fără argumente, să separe copiii de familie, mai ales dacă sunt imigranţi”.

„Cu toate acestea eu, personal, în calitate mea de conducător al delegaţiei parlamentare române care a fost în Norvegia în cursul lunii ianuarie, mi-am exprimat încrederea, în urma discuţiilor purtate cu oficialităţile norvegiene, că dreptatea şi raţiunea vor învinge, iar copiii se vor întoarce în sânul familiei lor naturale. Asupra interesului superior al copilului şi a necesităţii de a menţine familiile unite există şi un Raport pe cazul Bodnariu, deschis de Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei. Iată că astăzi, în sfârşit, justiţia norvegiană a hotărât că noi am avut dreptate, pronunţându-se în sensul reunirii familiei Bodnariu. Părinţii îşi vor putea strânge la piept toţi cei cinci copii, iar fraţii şi surorile se vor putea strânge în braţe unul pe altul, încercând toţi să uite teribila experienţă prin care au trecut”, a menţionat liberalul, potrivit Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *