Skip to content
Politică

Mircea Drăghici contestă acuzațiile aduse de DNA: Maşina a fost achiziţionată second-hand de PSD din fonduri private, nu din subvenţie

Mircea Drăghici, trezorierul PSD, vine cu precizări după ce Direcția Națională Anticorupție l-a pus sub acuzare pentru delapidarea banilor alocaților partidului ca subvenție. Acesta a explicat că mașina de lux, cumpărată pentru partid și vândută unei persoane din familia sa, a fost achiziționată de PSD din fonduri private și nu din subvenție, iar plata acesteia s-a făcut integral, în mod treptat.

Mașina Mercedes GLE achiziționată second-hand de PSD din FONDURI PRIVATE (nu din subvenție) nu a mai servit scopului inițial pentru care a fost cumpărată. Singurul “pedepsit” pentru a o cumpăra la ACELAȘI PREȚ a fost subsemnatul. Nefiind pregătit pentru o asemenea achiziție, plata a fost făcută în mai multe tranșe, contravaloarea fiind achitată integral. Legea permite pe deplin acest lucru, nu înțeleg care e delapidarea! E o enormă absurditate!”, a precizat social-democratul pe pagina de facebook.

Totodată, acesta  a mai spus că imobilul din Pipera la care fac referire procurorii nu a fost şi nu este în proprietatea sa, este un loc unde au avut loc activităţi ale departamentului on-line al PSD.

”În ceea ce privește imobilul din Pipera, acesta nu a fost niciodată în proprietatea mea și nu este! Acolo s-au desfășurat activități ale departamentului PSD online și cazări temporare pentru cei care au deservit acest proiect. Dacă imobilul este al meu, așa cum repetă unii cu îndârjire în spațiul public, atunci de ce noi locuim cu chirie într-un bloc din București la ultimul etaj?”, a mai scris Mircea Drăghici.

Reacţia acestuia vine după ce procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au extins, luni, urmărirea penală faţă de Mircea Drăghici, trezorier PSD, cu privire la o altă infracţiune de delapidare, informează DNA.

Trezorierul PSD, Mircea Drăghici, a fost pus sub urmărire penală în 2 aprilie de procurorii DNA pentru că şi-ar fi însuşit 380.000 de euro din subvenţiile acordate pentru PSD, pe care i-a folosit pentru plata unui imobil. Acesta este acuzat că şi-ar fi însuşit banii de subvenţii pentru partid prin încheierea unui contract de închiriere a unui imobil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *