Skip to content
Politică

Mircea Dușa despre criza din Ucraina. ”Să asigurăm creșterea capacității operaționale a armatei române”

Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa a participat, vineri, la ceremonia de acordare a primului grad militar de ofițer absolvenților de la Academia Forțelor Terestre Nicolae Bălcescu din Sibiu.

În timpul discursului său, ministrul a vorbit despre criza din Ucraina, dar și despre creșterea bugetului Armatei Române și creșterea capacității operaționale a armatei.

„Așa cum s-a precizat prin reprezentanții statului, prin Președinție, prin precizările făcute de primul-ministru, de ministrul de Externe, că trebuie să respecte Dreptul internațional și că trebuie rezolvată criza care există în Ucraina pe calea dialogului și măsurile stabilite de la Summitul de la Minsk trebuie aplicate, astfel încât să se revină la normalitate„, a precizat ministrul Dușa, citat de Agerpres.

La Summitul din Țara Galilor și, mai recent, la ministeriala miniștrilor Apărării din NATO au fost aprobate măsurile de reasigurare pe flancul estic al UE și al NATO. În această vară, sigur datorită și unei bune bugetări, am mărit numărul de exerciții de pregătire în comun cu militarii din NATO și chiar aici în zona dumneavoastră am avut foarte multe exerciții la Cincu, împreună cu militari din SUA, din Canada și din alte state NATO și cred că aceste exerciții sunt binevenite atât pentru instruirea militarilor români, dar și pentru instruirea în comun a militarilor din NATO. În același timp, tot datorită bunei bugetări am demarat o serie de programe de înzestrare și modernizare a armatei. Sigur, acest proces nu este ușor, (…) este greu să rezolvi imediat, dar pe termen mediu vom investi în modernizarea tuturor structurilor armatei române, începând de la forțele aeriene, continuând cu cele navale și forțele terestre, încât să asigurăm creșterea capacității operaționale a armatei române„, a explicat ministrul Dușa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *