Skip to content
Politică

Mircea Duşa, mesaj pentru români de Ziua Naţională

" "

Ministrul Apărării Mircea Duşa a transmis un mesaj românilor de Ziua Naţională. Acesta a vorbit despre rolul Armatei şi despre valoarea sa de simbol.

„Armata este cea mai veche şi stabilă instituţie a statului român. Şi în acest an ne-am pregătit cum se cuvine pentru a sărbători Ziua Naţională a României. Este un simbol deosebit, al României Mari. Eu, ca ardelean, sunt mândru că ardelenii la 1918 s-au adunat pe Câmpia Libertăţii la Alba Iulia şi au hotărât Unirea”, a declarat Mircea Duşa.

" "

Mircea Duşa a amintit de asemenea de sacrificiul militarilor români, care au contribuit la stabilitatea şi unitatea ţării.

„România cea Mare s-a creat prin sacrificiile și cu sângele ostașilor români, mulți dintre ei voluntari din provinciile românești din afara granițelor naționale. Ei au răspuns fără ezitare chemării Țării, scriind glorioase pagini de eroism în luptele Primului Război Mondial. În toate marile lupte purtate de armata noastră, de-a lungul timpului, în Războiul de Independență, în cele două conflagrații mondiale, dar și în vremurile noastre, în misiunile desfășurate în teatrele de operații, în Afganistan, Irak sau Balcanii de Vest, ostașii români și-au făcut cu prisosință datoria”, a transmis Ministrul Apărării, printr-un comunicat de presă.

Totodată, Mircea Duşa a vorbit despre unitatea care a dus la împlinirea dezideratului care a însemnat Marea Unire de la 1 Decembrie 1918.

„Meritul împlinirii acestui istoric deziderat revine întregii națiuni, deopotrivă elitelor politice, culturale, diplomatice sau militare ale vremii, dar și oamenilor simpli, anonimi, cu toții patrioți devotați Țării și poporului. Acțiunea lor hotărâtă, în deplină armonie și consens, rămâne un exemplu pentru noi toți”, se arată în comunicatul de presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *