Mircea Fechet asigură că Ministerul Mediului va respecta legislația în reducerea cheltuielilor bugetare

Sursă foto: news.ro
Sursă foto: news.ro

Ministrul Mediului Mircea Fechet a afirmat, referitor la planul de reducere a cheltuielilor bugetare că instituţia pe care o conduce va respecta legislaţia în vederea unor astfel de economii la buget.

„Bineînţeles că, la fel ca toate celelalte ministere, vom respecta întru totul legislaţia ce urmează a fi adoptată în vederea reducerii cheltuielilor, fie că discutăm despre numărul persoanelor cu funcţie de conducere, fie că vom discuta despre reducerea numărului demnitarilor, de îndată ce va fi adoptat acest act normativ suntem pregătiţi cu fiecare scenariu posibil să intrăm în legalitate de a doua zi”, a precizat Fechet, potrivit news.ro.

Ministrul Mediului a mai precizat că nu crede că vor fi trimişi oameni acasă.

El a mai spus că nu crede că vor fi trimişi oameni acasă şi este optimis că actul administrativ nu va fi pus în pericol, după ce vor fi luate aceste măsuri.

„Nu sunt convins că vom trimite oameni acasă. De fapt, nu cred că acesta va fi rolul legislaţiei. În măsura în care se va diminua numărul de funcţii de conducere, eu sunt convins că ministerul se poate descurca foarte bine şi cu un număr mai mic de directori, spre exemplu, la fel cum ne-am descurcat foarte bine şi atunci când s-a redus la jumătate numărul consilierilor de la cabinetul fiecărui demnitar, la fel cum nu s-a întâmplat nimic atunci când am rămas doar cu cinci secretari de stat în loc de 7. Sunt optimist din acest punct de vedere că nu vom pune în pericol actul administrativ din cadrul ministerului”, a explicat ministrul Fechet.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: