Mircea Fechet: Îmi doresc ca anul acesta să avem primul kilowatt de energie electrică produs la Răstoliţa

Mircea Fechet
Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet, a declarat, marţi, după vizitarea şantierului Barajului de la Răstoliţa, că până în vară ar putea fi elaborate studiile necesare pentru a fi emis acordul de mediu şi că îşi doreşte ca în acest an hidrocentrala să înceapă producerea energiei electrice.

„Din păcate, avem o întârziere de câteva săptămâni faţă de calendarul pe care l-am asumat, dar din discuţiile pe care le-am avut cu reprezentanţii Hidroelectrica, urmează să avem toate cele patru studii, cel mai târziu în luna iunie, dacă am reţinut eu bine, urmează să avem procesul de consultare publică şi urmează foarte rapid să avem acordul de mediu emis cu toate exigenţele de legislaţie. Bineînţeles că în acelaşi timp lucrăm la elaborarea Hotărârii de Guvern pentru scoaterea din fondul forestier a zonei ce urmează să deservească amenajarea hidrotehnică de acolo. M-am asigurat că toate instituţiile sunt sincronizate şi îmi doresc foarte mult ca anul acesta să ne aflăm în situaţia în care să avem primul kilowatt de energie electrică produs în amenajarea Răstoliţa”, a declarat Mircea Fechet, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PNL Mureş.

Fechet a spus că de la preluarea mandatului de ministru a avut discuţii atât cu prefectul de Mureş, Ciprian Dobre, cât şi cu alte persoane responsabile în legătură cu situaţia barajului de la Răstoliţa.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL