Mircea Fechet, ministrul Mediului: Este clar că inundaţiile nu pot fi evitate complet, dar putem face mult mai mult

Sursa foto: Mircea Fechet

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, declară după vizita de lucru efectuată în Galaţi, judeţul cel mai grav afectat de inundaţii, că este clar că inundaţiile nu pot fi evitate complet, dar se poate face mult mai mult pentru a se limita pagubele şi a eficientiza intervenţiile în astfel de situaţii.

Conform ministrului Mediului, care sâmbătă l-a însoţit pe premierul Marcel Ciolacu, în localităţile gălăţene afectate de viituri, pierderile în aceste zone sunt uriaşe.
„În Galaţi, viiturile au lovit fără milă, iar vieţile oamenilor au fost date peste cap în doar câteva ore. Pierderile sunt uriaşe şi cuvintele sunt prea puţine pentru a descrie durerea familiilor care şi-au pierdut pe cineva drag sau toate lucrurile agonisite de o viaţă.  Am fost la Slobozia Conachi, în judeţul Galaţi, una dintre localităţile puternic afectate de inundaţiile severe din ultimele ore. Încă de ieri după-amiază am convocat un Comitet Ministerial pentru Situaţii de Urgenţă la Ministerul Mediului, în urma avertizărilor venite de la specialiştii Administraţiei Naţionale de Meteorologie şi ai Institutului Naţional de Hidrologie”, a spus Fechet.
Totodată, ministrul Mediului anunţă că a discutat cu localnicii şi a verificat dacă au fost avertizaţi prin sistemul RO-ALERT, iar toţi i-au confirmat că au primit mesajul hidrologic în jurul miezului nopţii, care i-a ajutat să se pregătească pentru ce urma să vină.
„Este clar că inundaţiile nu pot fi evitate complet, dar putem face mult mai mult pentru a limita pagubele şi a eficientiza intervenţiile în astfel de situaţii.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: